Geschiedenis & Cultuur

Social Share

01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome

De werkgroep Geschiedenis & Cultuur organiseert het komende jaar weer interesssante activiteiten te weten:

  • Een lezingencyclus
  • Een buitendag

Het programma lezingen is te vinden onder Lezingen.

Het programma over de buitendag klik hier om het te lezen.

Informatie over het aanmelden voor de lezingen/buitendag is geplaatst onder het tabblad Lezingen.

 

 

 

Evenals in 2016 en 2017 is er van de lezingencyclus 2018 een verslag verschenen. Als boekje zijn de verslagen te koop in de marktkraam van de werkgroep Geschiedenis en Cultuur tijdens de landelijke voor- en najaarsledenbijeenkomst (de eerstvolgende is op 10 november 2018 in Leeuwarden) en voorafgaand aan de lezingen van de voorgenomen cyclus 2019 in Utrecht.

 

Vacatures Werkgroep Geschiedenis & Cultuur

 

De Werkgroep Geschiedenis & Cultuur is op zoek naar:

 

•nieuwe leden voor de werkgroep, en

•een coördinator /ondersteuner informatievoorziening.

 

De werkgroep houdt zich bezig met het ontsluiten, verdiepen en presenteren van kennis over de (cultuur)geschiedenis van de Jacobsverering en het pelgrimeren. De activiteiten zijn gevarieerd: van het verzamelen van informatie over Jacobalia, het organiseren van lezingen en cursussen, het bijhouden van sprekerslijsten voor de regio’s, het schrijven van artikelen voor de Jacobsstaf, tot het uitgeven van publicaties. De werkgroep onderhoudt ook een aantal pagina’s op de website van het Genootschap.

 

Van zowel de coördinator/ondersteuner informatievoorziening als de nieuwe leden van de werkgroep wordt verwacht dat ze affiniteit hebben met geschiedenis en cultuur. De coördinator/ondersteuner informatievoorziening beschikt daarnaast over redactionele vaardigheden. Hij/zij verzorgt de informatievoorziening vanuit de werkgroep en denkt creatief mee over opzet en vormgeving van de webpagina’s. Vaardigheid in het omgaan met een tekstverwerkingsprogramma en basale ervaring met Excel zijn daarvoor voldoende. Via het kernteam van de Werkgroep Website van het Genootschap is ondersteuning beschikbaar. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Dan is daarvoor een  contactformulier beschikbaar. U krijgt antwoord van de voorzitter Jos Knooff voor algemene informatie of van de webredacteur Wolter van der Zweerde voor informatie over webpagina’s en informatievoorziening.

 

Overig nieuws

 

Op dit moment staat er nog niet een cursus gepland. Mocht u belangstelling hebben, bekijk dan de informatie onder het tabblad  'Cursus' voor een indruk van de inhoud en benader uw regio om te komen tot een cursus bij u in de buurt.

  

De werkgroep stelt zich ten doel het brede terrein van Geschiedenis en Cultuur op systematische wijze de komende jaren verder te ontwikkelen.

Hiervoor hanteren wij drie motto's met actiepunten:

1.Ontsluiten en onthullen
--jacobalia
--kennisnetwerk
--literatuur
--beeldmateriaal

2.Uitdragen en informeren
--lezingencyclus
--losse lezing
--cursus

3.Activeren en participeren
--sprekerslijst
--publicaties


Leden van de werkgroep

  • Jos Knooff, voorzitter

  • Ad Gruijters

  • Nico van Heijningen

  • Herman Holtmaat

  • Piet den Otter

  • Rijk Scheer, secretaris a.i.

  • Wolter van der Zweerde

 

 

Geïnteresseerd? Suggesties? Meedoen?

De werkgroep wil zijn werk niet alleen doen binnen studeerkamersferen. We zijn er uitdrukkelijk ook voor de regio’s en collega werkgroepen. Neem daarom voor vragen en suggesties contact met ons op!