Tour de France van Nelson, de

Tijdens de zomer van 2020, tussen twee lockdowns in, begaf Luc de Keersmaeker zich op pad met ezel Nelson. Ze stapten van Calais richting Rome langs de eeuwenoude Via Francigena. De tocht verliep echter enigszins anders dan Luc gehoopt had… De Tour de France van Nelson is een ‘faction’-boek. Enerzijds vertelt Luc in de non-fictieve […]

20 jaar Nos Repos

Dit boekje ’20 jaar Nos Repos’ is verschenen als cadeau aan de hospitalero’s.  In dit boekje treft u verhalen aan van hospitalero’s die in de loop der 20 jaren in ‘Nos Repos’ hebben gehospitaleerd. Ontroerende, aangrijpende, leuke, grappige verhalen en anecdotes.

Visages Villages

Regisseuse en fotografe Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Ze trekken door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Het resultaat is een lieve en unieke roadmovie.

Muscheln am Weg

Millionen von Menschen sind seit dem Mittelalter auf dem Jakobsweg nach Santiago de Compostela gepilgert, geleitet von der Jakobsmuschel, dem Symbol des Weges. Carmen Rohrbach hat den spanische Teil der Strecke bereits erwandert und folgt nun dem 700 Kilometer langen Abschnitt von der Auvergne durch das Massif Central bis zu den Pyrenäen. Begleitet vom Esel […]

Lourdes

Christine, een rolstoelpatiënte, maakt een pelgrimstocht naar Lourdes. Op deze iconische locatie wordt ze op een morgen wakker, schijnbaar op miraculeuze wijze genezen. Terwijl Christine zich hardnekkig vastklampt aan deze nieuwe kans op geluk, wekt haar genezing zowel bewondering als jaloezie op.

Wandelaar, de

Een man krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij stapt over zijn eigen grenzen en wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.