Verenigingsoverzicht

Social Share

18-06-2018   Santiago aan het Wad en de vierdaagse van Nijmegen

Wat hebben de vierdaagse van Nijmegen en de Camino der Lage Landen met elkaar te maken?...


27-05-2018   Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het Genootschap

Het zal u zeker niet zijn ontgaan uit de nieuwsberichten dat per 25 mei 2018 de  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is op alle organisaties in Nederland en dus ook voor het Genootschap. Als organisatie krijgen ook wij meer verplichtingen. Dit betekent dat wij duidelijk moeten aantonen dat wij als Genootschap ons aan deze wet houden.  We hebben gelukkig geconstateerd dat we al aan veel eisen voldeden. De afgelopen maanden zijn we op de achtergrond bezig geweest om aan de verplichtingen te voldoen.  Hieronder hebben we een aantal praktische zaken voor u op een rijtje gezet.


23-05-2018   Bestuursleden gezocht

Het NGSJ is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden: een algemeen bestuurslid en een secretaris. Als bestuurslid bepaalt u mee het beleid voor de komende jaren en welke activiteiten het Genootschap zal promoten en uitvoeren. Heeft u zin in een uitdagende bestuursfunctie? Dan zijn wij op zoek naar u!


27-04-2018   Camino der Lage Landen in volle gang

De eerste twee maanden waren er al ruim 300 pelgrims onderweg die in totaal al 9671 kilometer liepen.
Op zaterdag 28 april worden de drie bourdons die richting Sint Jacobiparochie gaan, ceremonieel overgedragen aan nieuwe regio's...


21-04-2018   Huiskamer van de Lage Landen weer open

Voor het zesde achtereenvolgende jaar zijn de deuren geopend van de Huiskamer van de Lage Landen in Santiago.

Er staat weer een enthousiaste groep vrijwilligers klaar om aankomende pelgrims in Santiago te verwelkomen.


28-03-2018   Heuveltocht voor fietsers

Deze 2-daagse tocht, georganiseerd door de regio Limburg is bedoeld voor pelgrims die in 2018 naar Santiago de Compostela willen fietsen en die nog weinig ervaring hebben met fietsen in heuvelachtig terrein.


10-03-2018   Gehele herziene wandelgidsen Jacobswegen in Nederland

Voor deze nieuwe editie mocht de werkgroep Jacobswegen van het NGSJ rekenen op de hulp van bijna tweehonderd leden van het genootschap. Hondertachttien nalopers gingen op pad, volgden de beschrijvingen kritisch en gaven verbeteringen door. Er kwam nieuwe achtergrondinformatie, nieuwe foto's en...


22-02-2018   Lezing Jan van Gisbergen - Regio Den Haag

Aansluitend op het café st Jacques (17.00-19.00) organiseert de Regio Den Haag een lezing van Jan van Gisbergen die de toehoorder in zal wijden in de beweegredenen van de pelgrims en de beleving van het ontmoeten.


17-02-2018   Derde lezing van vijf: Jacobus en Mohammed, de camino vanuit een multicultureel perspectief

Tot de dertiende eeuw was meer dan de helft van het Iberisch schiereiland onder Moslim heerschappij. In de lezing gaan we in op de invloed hiervan op de middeleeuwse pelgrimage naar Santiago de Compostela.


09-02-2018   Voorjaarsbijeenkomst Leiden 17 maart 2018

Inschrijving is gesloten!

De landelijke voorjaarsbijeenkomst van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob wordt op zaterdag 17 maart 2018 gehouden in de Hooglandse Kerk te Leiden. Het thema van de ledenbijeenkomst is: Van moeten naar ontmoeten.

De regio Bollenstreek/Rijnland heeft de dag georganiseerd en een interessant programma voor u samengesteld. U kunt zich voor deelname aan de activiteiten opgeven via het aanmeldingsformulier; inschrijving is mogelijk tot en met zaterdag 3 maart.


03-02-2018   De Camino der lage Landen is op 3 februari van start gegaan

 

Deze estafettetocht gaat vanuit Eijsden, Breda en Sluis via drie routes naar het Friese 'Santiago aan het Wad' (Sint Jacobiparochie). Een tocht dwars door alle regiogebieden van het Genootschap waarbij aan iedere grens een bourdon (estafettestokje) ceremonieel...


13-01-2018   Verslag Algemene Ledenvergadering Breda (concept) gepubliceerd

Uw secretaris heeft het verslag van de ALV van 11-11-2017 op de site laten zetten. U vindt het hier.


13-01-2018   Eerste lezing van vijf: Inspiratiebronnen van de Pelgrim

'Inspiratiebronnen van de pelgrim' is het onderwerp van de eerste van vijf lezing die de werkgroep Geschiedenis en Cultuur jaarlijks organiseert. Charles van Leeuwen, historicus aan de Universiteit van Maastricht, gaat in deze lezing...


11-01-2018   Winterwandelingen

Meedoen aan één van de wandelingen van het Genootschap is een leuke manier om meer informatie te krijgen over de camino en ervaringen van anderen te horen. De komende maand organiseert het Genootschap drie winterwandelingen.


06-01-2018   Uitverkoop in de webwinkel

Op dit moment in de uitverkoop is het boek 'Santiago, De apostel en zijn mirakelen' .


31-12-2017   Gelukkig Nieuwjaar!!!


24-12-2017   Prettige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar

Het bestuur en de vrijwilligers van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob hebben het afgelopen jaar met veel plezier velen kunnen inspireren en informeren over het pelgrimeren naar Santiago. Wij hopen dat ook in 2018 weer voor u te kunnen doen.
Wij wensen iedereen een mooi kerstfeest en een voorspoedig en gezond nieuw jaar.

 

Namens bestuur en vrijwilligers,
Peter Hesseling
Voorzitter Nederlands Genootschap van Sint Jacob


04-12-2017   Kerstreces Informatiecentra

Zaterdag 23 december zullen de informatiecentra in Sint Jacobiparochie, Utrecht en Vessem gesloten blijven.


25-11-2017   "Jacobus van Compostella" thuis.

Op 24 november is het beeld "Jacobus van Compostella" aangekomen in zijn Huis in Utrecht. Het was slechts een kort bezoek.


18-11-2017   Lezingencyclus 2018

De Werkgroep Geschiedenis en Cultuur organiseert in 2018 weer een cyclus van vijf lezingen in Utrecht met dit jaar als thema: Wat beweegt de pelgrim?


Pagina's