Sint-Jacobusklooster

Aan de Broekhovenseweg stond het klooster van de zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus (ofwel de zusters van Moerdijk). Het klooster was gewijd aan Jacobus de Meerdere. Een beeld van de apostel staat nog altijd op de gevel van het pand dat nu dienst doet als Acupuntuur Praktijk. Het klooster is gebouwd in 1928 […]

Beeld

Dit beeld staat in de tuin van de pastorie van de Sint-Jozefkerk. Het is een geschenk van de parochianen aan de pastoor nadat hij in 2002 terugkwam van zijn derde pelgrimstocht naar Santiago. Het beeldje is ongeveer 40 cm hoog en staat op een sokkel onder plexiglas. Onder het beeldje staat: Santiago de Compostela, 2002.

Glas-in-loodraam

In de Sint-Jozefkerk bevindt zich dit glas-in-loodraam. Het is vervaardigd door de firma Stalins en Janssens uit Antwerpen. Aan het einde van de restauratie in 1996 werd het geplaatst in het zuid-transept van de kerk. Op het glas-in-loodraam staan drie apostelen, van links naar rechts: Jacobus de Meerdere, Johannes de Evangelist en Thomas. Jacobus staat […]

Sint-Jacobstraat

In Tilburg ligt de Sint Jacobstraat vlakbij het Textielplein. Dit plein met zijstraten is van vroeger al bekend als een wijk voor arbeiders. Vele opknapbeurten later lijkt de wijk nu toe aan een grotere renovatie.

Beeld

In een beeldnis aan de voorgevel van het voormalige Sint Jacobusklooster staat nog altijd een beeld van Jacobus de Meerdere.