Putdeksel

Op meerdere putdeksels in de bebouwde kom van Simpelveld is het wapen van de gemeente aangebracht. Zoals bij het jacobalium “Gemeentewapen” is aangegeven verwijzen de Jacobsschelpen naar de patroonheilige van de Jacobus de Meerderekerk in Bocholtz, het dorp dat een eigen gemeente was en nu gefuseerd is met Simpelveld tot de nieuwe gemeente Simpelveld. Ingebracht […]

Sint Jacobsstraat

De straat leidt van de Kleine Markt naar de Grote Markt en eindigt daar tegenover de St. Jacobskerk. In het plaveisel is een jacobsschelp aangebracht (zie afbeelding). In deze straat was een aantal jaren de overkapte Jacobuspassage gelegen maar inmiddels is de overkapping  afgebroken.

Sint-Jacobsdrift

De Sint Jacobsdrift is een korte straat in de nieuwbouwwijk aan de zuidwestkant van het dorp en is gelegen vlak bij de sporthal “De Mencke”.

Sint-Jacobshof

Over de Sint-Jacobshof in Bergeijk ontbreken vooralsnog nadere bijzonderheden.

Jacobusstraat

Jacobusstraat, ca. 100 m lang. De weg is rond 1985 aangelegd, bij de uitbreiding van een woonwijk. Voor de naam Jacobusstraat is gekozen, omdat aan het begin van de weg op de hoek met de Graaf van Loomstraat sinds 1960 de MULO-MAVO St. Jacobus lag. Later kreeg de school de naam “DaCapo College Born”.

Sint-Jacobstraat

Op 30 augustus 1962 nam de gemeenteraad van Kampen op verzoek van de bewoners het besluit de oude naam Sint-Jacobsteeg te veranderen in Sint-Jacobstraat. De oude naam wordt voor het eerst genoemd in een akte van 18 mei 1454. Naar het ontstaan van de naam kan men slechts gissen; Sint Jacob was de schutspatroon van […]

Sint-Jacobstraat

Over de naamgeving van deze straat zijn vooralsnog geen nadere bijzonderheden bekend.

Jacobusgang

De Jacobusgang is het straatje aan de noordzijde naast de Jacobus de Meerderekerk.

Sint-Jacobstraat

Over de naamgeving zijn vooralsnog geen nadere bijzonderheden bekend.