Pelgrimswegen in Portugal

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

Klik hier voor de opties

 

 

Voor opties klik op het deelscherm-icoon links bovenaan de kaart.

Standaard zijn de Jacobswegen aangevinkt, overige opties (overnachtingen, aangrenzende routes, ...) kunt u aanvinken om ze op de kaart te zien.

Om de kaart op het hele scherm te bekijken, klik op het scherm-icoon helemaal rechts bovenaan.

 

De meest historische route door Portugal, de 'Camino Portugués Central', start in Lissabon en gaat aan de westkant van het land, via Porto, naar Santiago. Tussen Lissabon en Coimbra zijn twee varianten. De westelijke variant gaat langs de bekende bedevaartplaats Fátima.

 

Vanaf Porto zijn er vele varianten ontstaan met daarbij soms verwarrende namen. Naast bovengenoemde 'Camino Portugués Central' is er de route 'Camino Portugués de la Costa'. Anders dan de naam doet vermoeden loopt deze maar gedeeltelijk langs de kust. De laatste jaren is er een nieuwe route ontstaan die wel geheel langs de kust loopt, deze heet 'Camino Portugués - Kustpad' of 'Senda Litoral'. Ook zijn er varianten die de verschillende routes met elkaar verbinden.

 

De Via Lusitana doorkruist het oostelijk deel van Portugal, van zuid naar noord, en komt in Spanje bij Ourense uit op de Camino Sanabrés. (Dit is de westelijke slotvariant van de Vía de la Plata).

 


Pelgrimswegen

Voor meer informatie over een specifieke route in Portugal kunt u in de kaart hierboven op de betreffende route klikken. Er opent zicht dan een nieuw scherm met informatie over begin- en eindpunt en de lengte, en de bijbehorende routegids of website.

Overnachten

De Deen Christian Pfeiffer Jensen heeft een uitgebreide lijst gemaakt met vele overnachtingsmogelijkheden. In samenwerking met het Genootschap is deze lijst gedigitaliseerd.

Deze lijst wordt regelmatig geactualiseerd. Aanvullingen en verbeteringen zijn van harte welkom op het volgende emailadres: pfeifferjensen@gmail.com.

Op de kaart vindt u de overnachtingsadressen in Portugal en de buurlanden opgedeeld in categorieën volgens dit  schema. Deze opties beginnen met 'OV-'.

 

Daarnaast zijn er uitgebreide Spaanstalige sites met ook veel overnachtingsadressen ( Gronze en Eroski) en zijn er vele apps waarbij 'Buenkmino' een aanrader is.


 

Downloads

Op de downloadpagina vindt u KMZ en GPX bestanden van zowel de Portugese pelgrimsroutes als die van overnachtingsmogelijkheden van een aantal routes. Deze komen overeen met wat u in de kaart hierboven in beeld kunt brengen. De lijst met overnachtingsmogelijkheden is ook als PDF te downloaden.
 

U kunt naar de gehele downloadpagina of direct door naar het Portugese deel.

 


Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims.

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar deze link.
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de  fotogalerij.

Reisgidsen

Van de verschillende Portugese routes zijn er vele reisgidsen. De drie meest bekende vindt u in onze
webwinkel

of in een

reisboekhandel

 

Daarnaast geeft onze Engelse zusterorganisatie (Confraternity of Saint James - CSJ) diverse gidsen in eigen beheer uit. Deze vindt u op hun

> website.