Pelgrimsweg Vézelay

Social Share

 

            Cartografie: Wobien Doyer                                                              Vézelay © Jolanda Stammes
 

De werkgroep 'Pelgrimsweg Vézelay' maakt en onderhoudt twee Nederlandstalige gidsen voor de pelgrimsweg van Vézelay naar Saint-Jean-Pied-de-Port: één van de route via Bourges, en één van de route via Nevers.

De beide gidsen zijn de opvolgers van de Nederlandse vertaling van de bekende "gele" gids van Monique Chassain c.s. en worden uitgegeven door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

Naast die (geactualiseerde) vertaling bieden de gidsen: routekaartjes (in kleur), hoogteprofielen en een plaatsnamenregister.

 

De gidsen zijn gebaseerd op de routebeschrijvingen, GPS-tracks en inventarisaties van overnachtingsadressen van de vijf Franse Jacobsgenootschappen langs deze pelgrimsweg, te weten:

Naast de gidsen, en updates daarvan, bieden wij ook: overzichten van de voorzieningen langs de route (onderdakadressen en overige) en digitale route-informatie. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende vormen van informatie:

 
De gidsen

Routes

  • de gehele route is d.m.v. kaarten en als routeomschrijving opgenomen in de gids

  • de exacte route kunt u zien op deze kaart. Deze kaart kunt u bewegen en u kunt inzoomen tot op straatniveau

  • als KML of als GPX bestand op deze downloadpagina. Lees de uitleg bovenin en scroll naar beneden tot de sectie 'Downloads Frankrijk'. Gebruik voor de gewenste routebestanden van de pelgrimsweg van Vézelay de links bij 'Alle pelgrimsroutes Frankrijk'. 

Overzichten van de voorzieningen
Sinds 1 januari 2018 worden de overnachtingsadressen en andere voorzieningen niet meer opgenomen in de gidsen, maar alleen apart beschikbaar gesteld als gratis te downloaden PDF-documenten of als KML/GPX bestand.
De PDF documenten zijn qua indeling (etappes en afstanden) gekoppeld aan de gidsen. Een PDF is geschikt om thuis uit te printen of om digitaal in de smartphone mee te nemen. De KML en GPX bestanden zijn te gebruiken in Google Earth en verschillende apps voor de smartphone. Er is een handleiding voor het gebruik van KML bestanden in Google Earth en voor het gebruik van KML of GPX bestanden in een smartphone.
  • naar de PDF downloads
  • als KML of GPX bestand. Lees de uitleg bovenin en scroll naar beneden tot de sectie 'Downloads Frankrijk'. Gebruik voor de gewenste routebestanden van de pelgrimsweg van Vézelay de links bij 'Alle pelgrimsroutes Frankrijk'. 
  • overnachtingen op deze kaart (vink onder de kaart de optie 'OV-FR' aan)
Daarnaast bieden wij reisinformatie Vézelay, voor diegenen die hun tocht daar (opnieuw) starten.
 
U kunt als gebruiker een belangrijke bijdrage leveren, door veranderingen, fouten, e.d. die u onderweg ontdekt aan ons door te geven via dit contactformulier of via de feedbackknop in het KML of GPX bestand.
Wij zorgen ervoor dat uw informatie zo snel mogelijk wordt verwerkt zodat diegenen die na u op pad gaan nog beter uit de voeten kunnen.
Bij voorbaat hartelijk dank!
 

Leden van de werkgroep zijn:

Wobien Doyer

Klaas Mors

Arno Cuppen

Han Lasance