Interview met Jeroen Gooskens

Social Share

Interview met Jeroen Gooskens

 

Jeroen Gooskens liep de camino in drie etappes in 1991, 1992 en 1993. Hij schreef er het bekende boek "Ver Onderweg" over.

Een boek dat voor veel pelgrims een geweldige inspiratiebron betekende. Dit interview heeft dit boek dan ook als leidraad. De vraag óf - en zo ja waarnaar- pelgrims op zoek zijn zal daarbij uitgangspunt zijn.

Helaas ontviel Jeroen ons in maart 2013. In de rubriek Nieuwsberichten is een In Memoriam aan hem gewijd.

 

De film van dit interview is niet bedoeld om te worden vertoond in De Wereld Draait Door. Hij ‘past’ namelijk niet in een ‘doorgedraaide’ wereld en is daaraan ook wereldvreemd. Hij komt uit een  wereld waarin verstilling en bezinning nog gekend en gewaardeerd worden. Zo’n wereld bestaat nog, niet enkel in stille kloosters in Spanje, Griekenland of Tibet, maar ook nog in de harten van mensen. Mensen die de weg ‘naar binnen’, naar hun binnenste dus, nog kennen of op zoek zijn daarnaar.
 

Het is dus geen ‘snel’ interview vol flitsende beelden en dialogen met wervende spotjes tussendoor, die beloven dat het grote geluk maar één muisklik verder ligt. Het is geen tussendoortje dat snel tussen twee sms’jes of tweets door ‘even’ bekeken kan worden.
Het is een film voor mensen voor wie stilte geen bedreiging is. Het is een film voor pelgrims die de weg gegaan zijn; het is een film voor aanstaande pelgrims die de weg willen gaan. Misschien is het ook wel een film voor mensen die de weg zijn kwijtgeraakt.
De wens van de makers is dat de kijker inspiratie zal opdoen die zijn/haar levenspad verrijkt.
 

                                                

                                                                                                            Leo Jacobs

                                                                                                            Leo Baeten

 

 

 

LET OP: filmpje begint pas na ca. 15 seconden !!