Pelgrimswegen in Polen

Social Share

Onder de kaart vindt u een aantal opties, waarvan er één -”PW-PO”- (Pelgrimswegen Polen) standaard is aangevinkt. Als u de andere opties beginnend met 'PW-' aanvinkt ziet u de aansluiting van de pelgrimswegen in Polen op die in de buurlanden. Alle andere opties worden hieronder kort toegelicht.

 

Er zijn twee hoofdroutes door Polen:
– vanaf de grens met Litouwen via Poznań, en
– vanaf de grens met Oekraïne via Kraków en Wrocław (Breslau),

naar de grens met Duitsland bij Zgorzelec / Görlitz.

Daar sluiten de routes aan op de Via Regia en de Goldene Straße, of varianten daarvan, door (Tsjechië en) Duitsland. (Zie: pelgrimswegen in Duitsland).
Een deel van de routes door Polen is ingetekend op het kaartje hierboven. Meer informatie is te vinden op: The Polish Ways of Saint James.

Pelgrimswegen
Klik in de kaart hierboven op een route voor informatie over begin- en eindpunt en de lengte, en de bijbehorende routegids of website.

 

 

 

Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims. Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan, als u lid bent. Log in, klik dan op de door u gekozen fotolocatie, en vervolgens op de link die onder de kaart verschijnt ('stuur uw eigen foto in').
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Downloads

Op de downloadpagina vindt u KMZ en GPX bestanden van een aantal Poolse pelgrimsroutes. U kunt naar de gehele downloadpagina of direct door naar het Poolse deel.
 

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel