Pelgrimswegen in Noorwegen

Social Share

 

Onder de kaart vindt u een aantal opties, waarvan er één -”PW-NO”- (Pelgrimswegen Noorwegen) standaard is aangevinkt. Als u de andere opties beginnend met 'PW-' aanvinkt ziet u de aansluiting van de pelgrimswegen in Noorwegen op die in de buurlanden. Alle andere opties worden hieronder kort toegelicht.

 

De pelgrimswegen in Scandinavië zijn vooral gericht op de heiligen plaatsen Trondheim (Noorwegen, Sint Olav), Vadstena (Zweden, Sint Birgitta) en Uppsala (Zweden, Sint Erik), maar hebben ook een relatie met Santiago de Compostela.

 

De hoofdroute door Noorwegen gaat van Oslo naar Trondheim, dat in de Middeleeuwen Nidaros heette. Dat is de route die op de kaart hierboven is ingetekend. Daarnaast zijn verschillende andere pelgrimswegen in Noorwegen uitgezet en gemarkeerd. De meeste leiden eveneens naar Trondheim / Nidaros. Zie voor meer informatie: Pilgrim-routes in Norway.

 

Pelgrimswegen
Klik in de kaart hierboven op een route voor informatie over begin- en eindpunt en de lengte, en de bijbehorende routegids of website.

 


Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims. Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan, als u lid bent. Log in, klik dan op de door u gekozen fotolocatie, en vervolgens op de link die onder de kaart verschijnt ('stuur uw eigen foto in').
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Downloads

Op de downloadpagina vindt u KMZ en GPX bestanden van een Noorse pelgrimsroute. U kunt naar de gehele downloadpagina of direct door naar het Noorse deel.

 

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel