Pelgrimswegen in Frankrijk

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

Klik hier voor de opties

 

 

 

Voor opties klik op het deelscherm-icoon links bovenaan de kaart.

Standaard zijn de Jacobswegen aangevinkt, overige opties (overnachtingen, aangrenzende routes, ...) kunt u aanvinken om ze op de kaart te zien.

Om de kaart op het hele scherm te bekijken, klik op het scherm-icoon helemaal rechts bovenaan.

 

Al in de “Codex Calixtinus” (12e eeuw, één van de oudste geschriften over de Camino) worden deze vier hoofdroutes door Frankrijk genoemd: de Via Turonensis vanuit Parijs en Tours, de Via Lemovicensis vanuit Vézelay, de Via Podiensis vanuit Le Puy-en-Velay, en de Via Tolosona vanuit Arles.

De eerste drie routes komen bij elkaar vlak vóór Saint-Jean-Pied-de-Port, van waaruit de tocht verder gaat, de Pyreneeën over, richting Pamplona. De Via Tolonosa steekt de Pyreneeën meer oostelijk over, via de Col du Somport, en sluit dan in Pamplona op de drie andere routes aan.

 

Er is een beschrijving van de route van Bordeaux naar St. Jean Pied de Port die gemaakt is voor fietsers maar ook vaak door wandelaars wordt gebruikt omdat de samensteller er in is geslaagd autoluwe wegen aan elkaar te knopen. Dit is "St Jacobsroute deel 2, van Tours naar de Pyreneeën". Daarin staan ook veel overnachtingsmogelijkheden >  gids.


 

Heeft u uw hoofdroute door Frankrijk al gekozen? Dan vindt u hier aanvullende informatie.
Twijfelt u nog? Dan is het misschien zinvol om eerst dit onderdeel te lezen > help mij op weg.


Pelgrimswegen

Voor meer informatie over een specifieke route in Frankrijk kunt u in de kaart hierboven op de betreffende route klikken. Er opent zicht dan een nieuw scherm met informatie over begin- en eindpunt en de lengte, en de bijbehorende routegids of website.

Overnachten
Op de kaart vindt u de overnachtingsadressen in Frankrijk en de buurlanden opgedeeld in categorieën volgens dit  schema. Deze opties beginnen met 'OV-'.

Neem voor vragen, opmerkingen en suggesties contact met ons op.


Downloads
Op de downloadpagina vindt u KMZ en GPX bestanden van zowel de Franse pelgrimsroutes als die van de overnachtingsmogelijkheden. Deze komen overeen met wat u in de kaart hierboven in beeld kunt brengen. De lijst met overnachtingsmogelijkheden is ook als PDF te downloaden. Daarnaast vindt u er gids ' Pelgrimsweg Vezelay' als PDF.
 
U kunt naar de gehele downloadpagina of direct door naar het Franse deel.

Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims.

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar deze link.
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de  fotogalerij.

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel

 

De werkgroep 'Pelgrimsweg Vézelay' van het NGSJ heeft twee gidsen gemaakt voor de routes Vézelay - St. Jean Pied de Port. Informatie over deze gidsen, updates en downloads kunt u hier vinden.