Pelgrimspaden in Frankrijk

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

 

Op volledig scherm weergeven

 

Gebruik kaart en downloads

Standaard zichtbaar zijn de Franse Pelgrimspaden. Overige opties (overnachtingen, ingezonden foto's en Pelgrimspaden België en Spanje) kunt u zichtbaar maken door op het oogicoon links van de gewenste optie in de lijst te klikken.

Meer informatie over een route of overnachtingsadres wordt zichtbaar als u in de kaart op een route of overnachtinglocatie klikt.

 

Deze routes en overnachtingsadressen kunt als KMZ of ale GPX bestand downloaden vanaf deze pagina, de adressen ook als PDF. Er is ook een handleiding voor het installeren van deze bestanden op een smartphone.


Pelgrimspaden Frankrijk

Al in de “Codex Calixtinus” (12e eeuw, één van de oudste geschriften over de Camino) worden deze vier hoofdroutes door Frankrijk genoemd: de Via Turonensis vanuit Parijs en Tours, de Via Lemovicensis vanuit Vézelay, de Via Podiensis vanuit Le Puy-en-Velay, en de Via Tolosona vanuit Arles.

De eerste drie routes komen bij elkaar vlak vóór Saint-Jean-Pied-de-Port, van waaruit de tocht verder gaat, de Pyreneeën over, richting Pamplona. De Via Tolonosa steekt de Pyreneeën meer oostelijk over, via de Col du Somport, en sluit dan in Pamplona op de drie andere routes aan.

 

Er is een beschrijving van de route van Bordeaux naar St. Jean Pied de Port die gemaakt is voor fietsers maar ook vaak door wandelaars wordt gebruikt omdat de samensteller er in is geslaagd autoluwe wegen aan elkaar te knopen. Dit is "St Jacobsroute deel 2, van Tours naar de Pyreneeën". Daarin staan ook veel overnachtingsmogelijkheden >  gids.

 

Heeft u uw hoofdroute door Frankrijk al gekozen? Dan vindt u hier aanvullende informatie.
Twijfelt u nog? Dan is het misschien zinvol om eerst dit onderdeel te lezen > help mij op weg.


Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims.

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar  deze link.
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik  hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de  fotogalerij.

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel

 

De werkgroep 'Pelgrimsweg Vézelay' van het NGSJ heeft twee gidsen gemaakt voor de routes Vézelay - St. Jean Pied de Port. Informatie over deze gidsen, updates en downloads kunt u hier vinden.