Pelgrimspaden in Frankrijk - fietsen

Social Share

Nederland België Frankrijk Spanje Portugal

 

Op volledig scherm weergeven

 

 

Op het kaartje hierboven zijn vooralsnog ingetekend: de St. Jacobs Fietsroute en de route Langs Oude Wegen. Wat betreft de St. Jacobs Fietsroute is tussen Poitiers en Dax vooralsnog alleen de hoofdroute ingetekend. Er is een variant via de kust. Zie daarvoor de routegids.

 

Uw eigen route uitstippelen?

Dat Frankrijk niet alleen een mooi land is om te wandelen maar ook om te fietsen is de laatste jaren ook in Frankrijk zelf ontdekt. Departementen en regio's zijn druk doende fietsroutes te ontwikkelen. Langzamerhand ontstaat er iets van een landelijke fietsnetwerk zoals we dat ook in Nederland (en België) kennen. Hier vindt u een interactieve kaart van regionale fietsroutes en dit is een interactieve kaart van “les grands itinéraires” (zoiets als onze landelijke fietsroutes).
 

In dat verband is er ook steeds meer aandacht voor het pelgrimeren op de fiets. Daarbij is ervoor gekozen om niet de Nederlandse initiatieven te volgen, maar “eigen” routes uit te stippelen:
– in ontwikkeling is: de EuroVelo 3 (“Véloroute des Pèlerins”) van Trondheim, via Parijs, naar Santiago,
– al ontwikkeld is, in Midden-Frankrijk, een Jacobs Fietsroute van Rambouillet, via Chartres en Tours, naar Châtellerault. (Deze route volgt een ander traject dan de EuroVelo 3).
 

Sommige fietsers stippelen hun eigen route uit aan de hand van routegidsen van pelgrimswegen voor wandelaars. Zij maken dan vooral gebruik van de kaartjes, de informatie over de omgeving, en de overnachtingsadressen. (Sommige wandelgidsen hebben ook een hoofdstukje voor fietsers). Zie daarvoor de informatie per land voor lopers > Frankrijk
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van GPS-tracks van medefietsers: bikemap.net en GPSies.  


Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims. 

 

Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan als u lid bent. Log in en ga naar deze link.

Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.

Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Overnachten

Op de kaart vindt u de overnachtingsadressen in Frankrijk en de buurlanden opgedeeld in categorieën volgens dit schema. Vink hiervoor optie 'Overnachtingen' aan.

Neem voor vragen, opmerkingen en suggesties contact met ons op!

 

Downloads Google Earth:

> overnachtingen

 

Reisgidsen

> webwinkel
> reisboekhandel