Pelgrimswegen in Denemarken

Social Share

 

Onder de kaart vindt u een aantal opties, waarvan er één -”PW-DK”- (Pelgrimswegen Denemarken) standaard is aangevinkt. Als u de andere opties beginnend met 'PW-' aanvinkt ziet u de aansluiting van de pelgrimswegen in Denemarken op die in de buurlanden. Alle andere opties worden hieronder kort toegelicht.

 

De pelgrimswegen in Scandinavië zijn vooral gericht op de heiligen plaatsen Trondheim (Noorwegen, Sint Olav), Vadstena (Zweden, Sint Birgitta) en Uppsala (Zweden, Sint Erik), maar hebben ook een relatie met Santiago de Compostela.

 

De hoofdroute door Denemarken, de Via Jutlandica, gaat van Frederikshavn (verbindingen met Noorwegen en Zweden), via Viborg, naar Padborg aan de Deens-Duitse grens. Het deel van Viborg naar Padborg wordt ook genoemd de “Hærvejen”. (Dat deel staat op het kaartje hierboven).

Vanaf de grens gaat het verder via het Duitse deel van de Via Jutlandica en vervolgens de Via Baltica richting Santiago.

Meer informatie over pelgrimeren in Denemarken kunt u vinden op de site van onze Deense zusterorganisatie Danske Santiagopilgrimme, evt. direkt op de Nederlandse (Google)vertaling van deze site.

Pelgrimswegen
Klik in de kaart hierboven op een route voor informatie over begin- en eindpunt en de lengte, en de bijbehorende routegids of website.

 

Fotolocaties
Hier vindt u foto's van medepelgrims. Wilt u zelf foto's delen met anderen? Dat kan, als u lid bent. Log in, klik dan op de door u gekozen fotolocatie, en vervolgens op de link die onder de kaart verschijnt ('stuur uw eigen foto in').
Voor een beschrijving van de volledige procedure klik hier.
Alle ingezonden foto's zijn te zien in de fotogalerij.

 

Downloads
Op de downloadpagina vindt u KMZ en GPX bestanden van een Deense pelgrimsroute. U kunt naar de gehele downloadpagina of direct door naar het Deense deel.

 

Meer downloads kunt u vinden op de site van onze Deense zusterorganisatie Danske Santiagopilgrimme.

 

Reisgidsen
webwinkel
reisboekhandel