Vrijwilligers voor het Informatiecentrum in Sint Jacobiparochie

Social Share

Lijkt het je leuk om jouw kennis en plezier in het pelgrimeren te delen met aspirant-pelgrims of andere belangstellenden? Dan ben je van harte welkom om het team van vrijwilligers te komen versterken!

Het Pelgrimsinformatiecentrum in Sint Jacobiparochie wordt geheel gerund door vrijwilligers. Met enthousiasme vertellen zij aan belangstellenden hun verhaal, delen actuele informatie en geven handige tips. In het informatiecentrum is een kleine bibliotheek met relevante informatie beschikbaar. Met hulp van de vrijwilligers konden al vele pelgrims goed voorbereid op pad gaan.


Het informatiecentrum is elke tweede en vierde zaterdag van de maand tussen 11.00 en 15.00 uur geopend en zit op de tweede verdieping van de Groate Kerk. Het informatiecentrum is naast Vessem en Utrecht de derde locatie van het Genootschap waar mensen voor informatie terecht kunnen.
Vrijwilligers hebben in principe twee à drie maal keer per kalender jaar in tweetallen ‘dienst’. Een keer per jaar is er een gezellige bijeenkomst: als afsluiting van het jaar en om het rooster voor het volgend jaar samen te stellen. Voor dit jaar is deze bijeenkomst gepland op zaterdagmiddag 14 december.


Lijkt het je leuk om informant te zijn en past het in jouw agenda? Meld je dan aan bij de voorzitter van het coördinatieteam Frans Hofstra of de secretaris Dorothé Voet. Zij geven je graag meer informatie en zullen er samen met jou voor zorgen dat je goed voorbereid gasten kunt gaan ontvangen.