Sluit je aan bij de werkgroep Website & ICT

Social Share

Santiago.nl: een uitdaging! De werkgroep website van het NGSJ is druk bezig met de vernieuwing van deze website. Daarnaast is er voor het draaiend houden van de huidige website ook nog meer dan genoeg te doen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden om die werkzaamheden met ons uit te voeren.

De huidige website is een 'Content-Management'-systeem. Dat wil zeggen, de vorm ligt vast, alles wat geprogrammeerd moet worden is geprogrammeerd en het enige dat de webredacteurs hoeven te doen is het op de website plaatsen van de teksten en (vooral) plaatjes op de pagina's.
En, ja, het is natuurlijk wel wat ingewikkelder dan dat, er zit nog een heleboel techniek achter. Daarvoor hebben wij aan de ene kant de meer technisch geschoolde vrijwilligers binnen de werkgroep, maar het grootste deel van de techniek is uitbesteed aan een professioneel bedrijf dat de website voor ons beheert. Zij zijn de experts die verstand hebben van het content-management systeem waar we momenteel mee werken.

 

Waar zijn we naar op zoek?


Omdat er werk ligt op zoveel verschillende terreinen op dit gebied, is er voor mensen met interesse in het pelgrimeren naar Santiago de Compostela én belangstelling voor het werk met een website bij ons vast een plek te vinden.

 

•    Heb je ervaring met het werken met een tekstverwerker: een webredacteur heeft de beschikking over een tekstverwerker om de pagina's te vullen. Let op: het gaat niet altijd zo gemakkelijk als in MS Word, en dat vormt soms een uitdaging, maar er zijn altijd meer ervaren webredacteurs die je op weg kunnen helpen.
•    Ben je een ICT-er en denk je: "dat lijkt me wel wat", dan is er, behalve het 'gewone' webredacteurschap ook nog voldoende te doen. Voor de contacten met onze website-beheerders is het vaak gemakkelijk als je een beetje 'dezelfde taal spreekt'
•    Heb je gevoel voor lay-out, een mening over website-ontwerp, weet je wat er verwacht mag worden van een moderne website -de huidige website is nog maar vijf jaar oud en nu al toe aan modernisering- dan ligt er nog een mooie taak voor je.
•    Denk je soms: "Die pagina is niet echt bijgewerkt"? Wat let je, sluit je bij ons aan en werk die pagina bij.


Kortom: De website www.santiago.nl wacht op jou!

 

Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen? Neem contact op met  Han Pronker via  webmaster@santiago.nl.