Opening bewegwijzering van de Amstelredam route

Social Share

Op maandag 30 maart om 10.30 uur is de officiële opening van de bewegwijzering van de Amstelredam route in Nederland.

 

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. De opening wordt verricht door de Bisschop Monseigneur De Korte van het Bisdom Den Bosch. Voor belangstellenden is er tevens de gelegenheid om een stempel te verkrijgen voor hun credencial.

Aansluitend is er een wandeling langs de (gemarkeerde) route die wordt afgesloten met een café st Jacques (waarschijnlijk in Vught en ca 2 km van het station). De lengte van de route is ca 7 km.

 

Wij nodigen alle leden van het Genootschap uit deze feestelijke opening bij te wonen en deel te nemen aan de wandeling samen met de genodigden die betrokken waren bij de totstandkoming van de bewegwijzering. Deze feestelijke bijeenkomst staat open voor genodigden en leden van het Genootschap. Onder de genodigden zijn vele ambtenaren, wethouders, medewerkers van Wandelnet en de provinciale routebureaus. Zonder hun medewerking was dit project niet mogelijk geweest.

Het bewegwijzerde deel van de route gaat nu door Geldermalsen, Zaltbommel, Den Bosch, Vught, Vessem naar de grens met België en sluit daar aan op de Via Monastica. Er lopen meerdere Jacobsroutes door Nederland en het is de bedoeling van het Nederlands Genootschap om in de komende tijd de hoofdroutes te gaan voorzien van deze markeringen.