Lezing Jan van Gisbergen - Regio Den Haag

Social Share

Aansluitend op het café st Jacques (17.00-19.00) organiseert de Regio Den Haag een lezing van Jan van Gisbergen die de toehoorder in zal wijden in de beweegredenen van de pelgrims en de beleving van het ontmoeten.

Jan is schrijver van het boek 'Voer voor de goede wolf: Onderweg naar Santiago de Compostela'.

Ultreia nummer 28 schreef eerder over zijn boek:
Adembenemende architectuur en kunst, spiritualiteit, een duizend jaar oude, interessante route, het platteland waar de tijd heeft stilgestaan, het avontuur en veel gelijkgestemde zielen. Je hoeft niet lang te zoeken naar de motieven van de hedendaagse pelgrim om de Camino naar Santiago de Compostela te willen volgen. Maar er is meer: de Camino staat vooral symbool voor bezinning en de heel eigen sfeer die haar zo bijzonder maakt.
Na eerder twee keer met de fiets naar Santiago geweest te zijn, gaat Jan van Gisbergen (Hooge Mierde, 1955) de derde keer te voet. Aan de hand van zijn ervaringen en bijna duizend foto’s probeert hij de Camino te doorgronden en te beschrijven in al haar facetten.
Alle aspecten die de Camino zo boeiend maken komen aan de orde: het leven op het platteland, de geschiedenis en de legendes, kerk en religie, de euforie en de moeilijkheden, de pelgrims van nu en uit het verleden en vooral ook zijn eigen specifieke motieven en bijzondere ervaringen tijdens deze fysiek belastende maar geestelijk ook verkwikkende tocht.

U kunt zich via dit mailadres opgeven voor deze lezing.