Heuveltocht voor fietsers

Social Share

Deze 2-daagse tocht, georganiseerd door de regio Limburg is bedoeld voor pelgrims die in 2018 naar Santiago de Compostela willen fietsen en die nog weinig ervaring hebben met fietsen in heuvelachtig terrein.

Het programma is gericht op tips en training in heuvelachtige omgeving: klimmen, dalen, veiligheid, gewichtsverdeling. Maar natuurlijk komen ook andere praktische zaken aan de orde zoals de fiets, het overnachten, eventuele kampeeruitrusting, de globale kosten, de kleding, de verschillende routes, routeboekje en/of GPS.

De tochten gaan door prachtig heuvelachtig Zuid Limburg en een gedeelte van de Voerstreek in België. Het is een behoorlijk pittig parcours, dat vergelijkbaar is met het parcours van LOW door de Ardennen. Daarom wordt er van de deelnemers verwacht dat ze al een redelijke basisconditie hebben.

Het programma wordt begeleid door Paul Huijnen en Coen Rams: ervaren fietspelgrims die de tocht naar Santiago meerdere keren hebben voltooid en die hun ervaringen graag willen delen.

Centrale plek is de refugio in Houthem-St Gerlach. De kosten voor deelname aan het weekend bedragen € 60,00 per persoon. Het maximaal aantal deelnemers is 7.
Meer informatie vindt u op de regiopagina Limburg.