25 juli is de naamdag van Sint Jacob

Social Share

Door het Genootschap wordt traditiegetrouw op en rond deze dag verschillende activiteiten georganiseerd.
Een opsomming:

Woensdag 25 juli
- Allereerst vindt in Sint Jacobiparochie het slotstuk plaats van de Camino der Lage landen. Alle drie de routes komen deze dag aan bij de 'Groate Kerk', waarna het pelgrimsfestival plaatsvindt met aansluitend het festival  'Nacht aan het wad' in Zwarte Haan. Opgeven voor de pelgrimsmaaltijd kan niet meer.
Hier vindt u het hele programma van deze dag.
- Regio Zuid-oost Brabant organiseert op 25 juli de 'Camino in de Kempen' in Vessem, samen met de Jacobushoeve en de Pelgrimshoeve Kafarnaüm.  Een wandeling waaraan vorig jaar jaar ruim 170 mensen deelnamen. Er kan naar keuze één of twee lussen van acht kilometer door de mooie natuur rond Vessem gelopen worden met tussendoor een lunch op pelgrimshoeve Kafarnaüm. De tweede tocht eindigt bij het Cruz de Ferro op de Jacobushoeve. Daar krijgt iedere deelnemer een speciaal die dag gebakken Jacobusbrood en wordt er muziek gemaakt. Meer info op de site van pelgrimshoeve Kafarnaüm.
- De regio Limburg organiseert samen met de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden en de Broederschap van Jacobus de Meerdere op 25 juli een gezamenlijke pelgrimsdag met een wandeling van 18 km van Hunsel naar Roermond, met ontvangst door deken Merkx en een toelichting over de kathedraal door de Prior van de broederschap. Tenslotte is er een H. Mis. Meer informatie in de nieuwsbrief van de regio Limburg, te downloaden via deze link.

Zondag 22 juli:
- In samenwerking met het St. Jacobusgilde organiseert de regio Den Bosch een dag in het Brabantse Zeeland die begint met een H. mis met daarna koffie en vlaai en een wandeling van 12 km. Meer info via deze link.

Zondag 29 juli
- Ook in het weekend na de 25e juli zijn er activiteiten. De regio Arnhem/Nijmegen organiseert een meditatieve viering met aansluitend een wandeling van ca 14 km. door o.a. de Ooijpolder met als afsluiting een voedzaam buffet.
Klik hier voor een PDF download met meer informatie.


Waar je ook bent en wat je ook doet: een fijne dag!