Stempelpunt Klooster Sint Agatha

Social Share

Klooster Sint Agatha (gemeente Cuijk) ligt aan de Maas, in het UNESCO biosfeergebied De Maasheggen. Het is het oudste, nog steeds bewoonde klooster van Nederland: sinds 1371 wonen en werken er Kruisheren.

In de voorvleugel van het klooster is het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven gevestigd. Er is een kleine tentoonstelling en bij de receptie kunt u een stempel halen. In het Poortgebouw van het klooster is een kleine horecagelegenheid. Kijk voor openingstijden op: www.kloostersintagatha.nl. Een stempel halen buiten openingstijden is mogelijk, maar neemt u dan van tevoren even contact op.

Over de stempel

De stempel is speciaal voor u uitgezocht uit de voorwerpencollectie van de Kruisheren. Hij dateert van vóór 1858. Op de stempel ziet u het torso van de Heilige Agatha, met gebonden handen boven haar hoofd. Zij staat onder een gotisch baldakijn en boven een wapenschild waarop het kruisherenkruis is afgebeeld. Het randschrift luidt: S. CONVENTUS Stae AGATHAE O.S.Cr.

Adres en contact

Klooster Sint Agatha
Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha (Cuijk)
info@kloostersintagatha.nl
0485 – 311 007

 

Overnachten in het klooster is niet mogelijk. Voor overnachtingsmogelijkheden in de omgeving kunt u kijken op: https://www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/