Routebeschrijving naar het Huis van Sint Jacob

Social Share

Te voet vanaf het Station (circa 2 km) LET OP: DE SITUATIE ROND UTRECHT CS EN HOOG CATHARIJNE VERANDERD OP DIT MOMENT VOORTDUREND. ONDERSTAANDE BESCHRIJVING KAN AL WEER ACHTERHAALD ZIJN.

Vanuit de centrale hal van het station loopt u richting 'Centrum-Hoog Catharijne'. Ga, na passeren van de poortjes naar links, steek het overdekte plein schuin naar rechts over en vervolgens rechtdoor, door het shopping centre. Na passeren van C&A (aan uw linkerzijde) gaat u  aan de linker kant lopen en daalt u bij de roltrap af. Vervolgens alsmaar rechtdoor, naar buiten, rechtdoor het plein  oversteken en voor de bebouwing naar links tot aan de stoplichten, rechtsaf de Lange Viestraat in; u passeert Oudegracht en Neude en blijft rechtdoorlopen de Lange Jansstraat in. U ziet de hoofdingang van de Janskerk voor u. Ga rechts langs de kerk. Ter hoogte van de bushalte vindt U aan de linkerkant - tegen de kerk aan - de ingang van het Huis van Sint Jacob. De schelp boven de deur wijst u ook hier de weg.

 

Met openbaar vervoer vanaf station Utrecht CS. 

Volg de aanwijzingen in de centrale hal van het station naar de (stads)bussen.

De bussen van lijnen 5, 8, 28, 50, 51, 52, 53, 55, 74, 77 en 251 stoppen op het Janskerkhof tegenover het Huis van Sint Jacob

 

 

Met de auto

We ontraden iedereen om met de auto naar de binnenstad van Utrecht te komen. Parkeer uw auto in daarom in een van de P+R garages rondom Utrecht . Kijk op de volgende webpagina voor de mogelijkheden:https://goedopweg.nl/pr . Voor een schappelijke prijs (tarief 2019: € 5,=) stalt u 24 uur uw auto en krijgt u een vervoersbewijs naar het centrum en terug, geldig voor 5 personen

Indien u toch met de auto de binnenstad in komt volg dan de borden naar parkeergarage Paardenveld . Dit is de meest aangewezen parkeergelegenheid in de buurt voor een schappelijke prijs (€ 2,80 per uur, tarief  januari 2019). Verlaat de parkeergarage via de Kroonstraat naar rechts. Ga links de Waterstraat in en loop door tot aan de St. Jacobsstraat. Rechtsaf en bij het Vredenburg naar links de Lange Viestraat in; u passeert Oudegracht en Neude en blijft rechtdoorlopen de Lange Jansstraat in. U ziet de hoofdingang van de Janskerk voor u. Ga rechts langs de kerk. Ter hoogte van de bushalte vindt U aan de linkerkant - tegen de kerk aan - de ingang van het Huis van Sint Jacob.

Wat dichterbij maar met een beperkte capaciteit is de parkeergarage aan de Kruisstraat . Tarief januari 2019: € 3,61 per uur. Een kaartje met de route naar garage Kruisstraat vindt u op deze link. Van hier naar het Huis van Sint Jacob: Ga rechtsaf als u te voet de garage verlaat. Bij het stoplicht steekt u over naar de singel, sla linksaf (het water aan de rechtkant) tot aan het kruispunt. Daar rechtsaf langs de hoofdingang van de Stadsschouwburg en rechtdoor de Nobelstraat in. Deze gaat over in het Janskerkhof. Ter hoogte van de bushalte vindt u het Huis van Sint Jacob aan de rechterkant, tegen de Janskerk.

Op het Janskerkhof zelf is ook parkeergelegenheid (€ 5,35 per uur, tarief januari 2019). 's Zaterdags is er bloemenmarkt op het Janskerkhof waardoor het aantal parkeerplaatsen dan minimaal is.

 

terug naar informatiecentrum Utrecht