Pelgrimsfestival en 'Nacht aan het Wad'

Social Share

Volgende maand is het al zover: het Pelgrimsfestival als afsluiting van de Camino der Lage Landen.

Het belooft in Sint Jacobiparochie en in Zwarte Haan een spannende dag, avond èn vooral nacht te worden!

 

De deelnemers worden in Sint Jacobiparochie ontvangen door de regionale muziekkorpsen. Er zijn optredens van 'La Tuna' uit Eindhoven en het koor van het Genootschap van Sint Jacob: El Orfeón Jacobeo. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke pelgrimsmaaltijd.
In het dorp is weinig andere eetgelegeheid aanwezig, maar Jacob Jensma, eigenaar van het bekende restaurant in Zwarte Haan zal de pelgrimsmaaltijd in de tent voor de Groate Kerk verzorgen. De prijs hiervan is €15,00 inclusief een glas fris, bier of wijn.


Let wel: er is slechts een beperkt aantal maaltijden beschikbaar, daarom is het belangrijk hiervoor op te geven. Dat kan tot 15 juli 2018.
Maar de maaltijd is nog niet het einde van de dag en de nacht!


Aansluitend is er een processie naar Zwarte Haan waar in de avond en nacht het festival 'Nacht aan het Wad' zal plaatsvinden. Een Festival dat de verbinding is tussen de Camino der Lage Landen en het Friese Finisterre; Zwarte Haan, het ultieme begin (of einde) van de pelgrimsroute.

 

Rond 19.00 uur start de processie in Sint Jacobiparochie. Performer Tjerk de Ridder voert met zijn ezel Lodewijk de stoet aan. Later op de avond vertelt hij over zijn eigen tochten.
De aankomst in Zwarte Haan vormt de start van het festival. Het koor 'Dekoor' en 'RemoliNo' zal de processie ontvangen. RemoliNo neemt de festivalgangers door de avond en de nacht mee met het prachtige 'Skaad oer it Waad'. Muziek, poëzie, food en ruimte voor verhalen van pelgrims zijn de belangrijkste ingrediënten van het festival. Binnen in restaurant Zwarte Haan zijn verschillende huiskamerconcerten en er wordt een groot terras met local food ingericht. Evenals op het Atlantische strand van het Spaanse Finistère vindt er aan het wad een symbolische handeling plaats.


Laat je zintuigen verder prikkelen in de Nachttuin of Starbarn. Hier kun je luisteren naar de klanken, en ruiken aan de geuren van de planten. Ook zie je welke planten, dieren en insecten in de nacht tot leven komen, En...kijk naar de betovering van de sterren! Kortom, een gastvrije donkere belevenis voor de zintuigen.


Kijk op de pagina van het Pelgrimsfestival voor het hele programma en ook voor het opgaveformulier voor het eten.

En voor informatie over het festival 'Nacht aan het Wad' op deze website