Met potlood en penseel naar Santiago de Compostela

Social Share

Een expositie van aquarellen waarin Rein van Udens pelgrimsreis  centraal staat.

Tijdens de Camino van 4 maanden zijn tekeningen en foto’s gemaakt van dorpen, steden en landschappen. Na thuiskomst zijn de schetsen en foto's gebruikt om schilderijen en aquarellen te maken.
Na vorig jaar zijn werken geëxposeerd te hebben in Le Chemin (nabij Vezaley) in Frankrijk, zijn de werken van de Camino nu te zien in de Remigiuskerk in Hengelo Gld.
Rein van Uden, Schijndel(1946) tekent al zo lang als hij het zich kan herinneren. De eerste tekenlessen volgde hij via een schriftelijke cursus aan de Famous Artists Schools, een cursus die was opgezet door bekende Amerikaanse kunstenaars en illustrators.
Na lessen aan het creatief centrum in zijn woonplaats volgde hij een opleiding aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hier kreeg hij o.a. les van Peter Bol.  Hij studeerde af in de richting Grafische technieken en autonome schilderkunst.  Na een studie Pedagogische en Didactische Bijscholing aan de Kunstacademie in Den Bosch ging hij tekenles geven aan het creatief centrum Hertog Jan in Schijndel. Dit heeft hij 12 jaar gedaan.
Nog steeds is het schilderen zijn lust en zijn leven. ‘Door het tekenen ga je meer genieten van de natuur, en van de kleine dingen die andere mensen voorbij lopen’.

Klik hier voor de website van Rein van Uden.

Adresgegevens:
Remigiuskerk
Kerkstraat 8
7255 CB Hengelo Gld


De tentoonstelling is te zien van 15 juni tot 8 september 2019:
Elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00
Elke zondagmorgen voor en na de kerkdienst

 

En op afspraak
Contact gegevens:
Frida Meints
tel. 0651007904

e-mail