Cinema Camino: een filmfestival voor pelgrims

Social Share

Op zondag 5 november vindt in filmtheater ’t Hoogt in Utrecht voor het eerst een landelijk Camino filmfestival plaats.

De Camino Academie organiseert deze dag die in het teken staat van films over de camino en het pelgrimeren. Het festival wil de diversiteit van pelgrimsfilms laten zien met de vertoning van verschillende soorten films: grote titels en kleinere producties, speelfilms, documentaires en animatiefilms, spirituele verhalen en historische achtergronden uit binnen- en buitenland.

Om de films beter te kunnen duiden nodigt de Camino Academie wetenschappers en experts uit verschillende disciplines uit om de films in te leiden. Daarnaast wordt de dag natuurlijk feestelijk aangekleed met pelgrimgerelateerde activiteiten. Schrijf de datum alvast in de agenda!

Het volledige programma met informatie over de films en over de wetenschappers en experts die de films zullen inleiden vind u op de website van ‘t Hoogt. De dag wordt verder feestelijk aangekleed met een tapasmenu met Spaanse wijnen en met korte pauzeoptredens van het pelgrimskoor El Orfeón Jacobeo. Leden van het Genootschap betalen € 7,50 per film; voor niet-leden bedraagt de prijs € 9,50 per film.

Stel uw eigen filmroute nu online samen en bestel meteen de tickets. Dan zien we u graag bij Cinema Camino!