Downloads van de gidsen en voorzieningen Pelgrimsweg Vézelay

Social Share

Downloads PDF files

 

'Pelgrimsweg van Vézelay - variant Bourges' 'Pelgrimsweg van Vézelay - variant Nevers'

 Gids

Voorzieningen

 

 Gids 

-  Voorzieningen

 

 Balisage (=bewegwijzering) van de Pelgrimsweg van Vézelay

 

 

Aanwijzingen voor het afdrukken van de downloads 

 

De "boekjes" zijn opgenomen in een pdf-document op A5-formaat. A5 is het formaat dat u krijgt als u een vel A4 dubbel vouwt. Dat is iets groter dan het gedrukte boekje. De schaal van de routekaartjes in het boekje is ongeveer 1:60000, maar afgedrukt op A5 wordt dat ongeveer 1:50000.
 
Als u ze wilt bekijken op uw computerscherm :
 
De boekjes zijn zo gemaakt dat u steeds op de rechterbladzijde een kaartje krijgt, met de bijbehorende routetekst er tegenover op de linkerbladzijde. Dat kan op het scherm ook. 
In Adobe Reader vindt u in het menu Beeld – Paginaweergave de opties “Weergave van twee pagina’s” en “Voorblad weergeven bij twee pagina’s”. Om te zorgen dat u de routebeschrijving links en het bijbehorende kaartje rechts krijgt moet u zorgen dat bij deze beide opties een vinkje staat.
 
Als u ze wilt printen kan dat op 3 manieren:
 1. Als boekje: De nieuwere versies van Adobe Reader kennen de mogelijkheid om af te drukken als een boekje. U krijgt dan een resultaat dat u in elkaar kunt vouwen tot een boekje in handzaam A5-formaat.
  Kies bij het afdrukken de optie “boek”. De tekstpagina’s komen dan automatisch tegenover de juiste kaartjes.
  Het gaat het handigst met een printer die 2-zijdig afdrukt. Als u daar niet over beschikt kunt u ofwel eenzijdig afdrukken, waardoor u veel lege pagina's in uw boekje krijgt, ofwel pagina voor pagina afdrukken, en de vellen steeds in de juiste stand terugleggen in de printer.
  Als u bij het afdrukken als "boekje" niet alle pagina's afdrukt let u dan wel op het volgende:
  De boekjes zijn zo gemaakt dat u steeds op de rechterbladzijde een kaartje krijgt, met de bijbehorende routetekst er tegenover op de linkerbladzijde. U ziet dus tekst en bijbehorend kaartje naast elkaar. Als u denkt: ik wil maar een deel afdrukken, de beschrijving die ik nodig heb begint op blz.6, dus ik druk af pagina 6 - 31, dan klopt dat niet meer. Begin dus steeds met een oneven pagina en kies bv pagina 5 - 31!
 2. Als losse vellen A4 met steeds links de tekst, rechts het bijbehorende kaartje. Kies bij het afdrukken de optie “meerdere” en 2 pagina’s per vel. Het voorblad moet nu niet mee worden genomen (dan komen de kaartjes bij de verkeerde tekst) Dus kies bij Af te drukken pagina’s b.v. Pagina 2-28, of begin op een andere even pagina.
 3. Als losse vellen A4, dus sterk vergroot: kies bij het afdrukken de optie “Grootte” en Passend.
Nog een laatste tip:
Een op een inkjet printer afgedrukt boekje is zeer kwetsbaar voor water. Als u met zo'n boekje gaat lopen op een regenachtige dag zal, zelfs als u het zorgvuldig in plastic verpakt, het boekje de dag waarschijnlijk niet goed doorkomen.
Als u een boekje wil afdrukken om er mee te op pad te gaan kunt u dus beter naar een printshop gaan die het met watervaste inkt kan afdrukken!  Dat is trouwens alleen lonend als u maar een klein deel van het boekje nodig hebt. Anders kunt u veel beter het gedrukte boekje kopen: het kost € 19,90. Als u het hele boekje (laat) afdrukken in een printshop bent u waarschijnlijk veel meer kwijt voor een mindere kwaliteit.
 
Neem voor vragen en suggesties contact met ons op via  dit contactformulier .