Downloads van de gidsen en voorzieningen Pelgrimsweg Vézelay

Social Share

Downloads PDF files

 

'Pelgrimsweg van Vézelay - variant Bourges' 'Pelgrimsweg van Vézelay - variant Nevers' Markering

Gids
 

Voorzieningen

 

Gids
 

Voorzieningen

 

Informatie

 

Attentie: de Pelgrimsweg van Vézelay is goed gemarkeerd maar bij het uitlopen van Vézelay is het om verschillende redenen toch raadzaam extra op te letten:

 • voor de pelgrims die, bijvoorbeeld, vanuit Nederland en België komen aanlopen wisselt de markering in Vézelay: het is dan weer even wennen aan de nieuwe, geel-blauwe markering. (Zie de link rechtsboven voor meer informatie).
 • aan de rand van Vézelay splitsen de varianten via resp. Nevers en Bourges. Die splitsing is ter plekke duidelijk aangegeven. Toch zijn er af en toe pelgrims die de “verkeerde” variant nemen.
 • variant via Bourges: de Pelgrimsweg van Vézelay kruist regelmatig de GR 654 (rood-wit gemarkeerd). Niet zelden kiezen pelgrims op zo'n kruising de “verkeerde” route.
 • variant via Nevers: met name in Saint Père (op 2,5 km vanaf Vézelay) en in Pierre-Perthuis (op 8 km vanaf Vézelay) kruisen verschillende routes, onder meer: lokale wandelroutes (geel gemarkeerd), de GR 13 (rood-wit gemarkeerd), een pelgrimsroute vanuit Oost-Frankrijk naar Vézelay (gemarkeerd met schelpen) en de Pelgrimsweg van Vézelay. Hoewel die laatste op die kruisingen heel duidelijk is gemarkeerd (geel-blauw, met soms als aanvulling “Voie Historique”) kiezen ook hier pelgrims niet zelden de “verkeerde” route.

Aanwijzingen voor het afdrukken van de downloads 

 

De "boekjes" zijn opgenomen in een pdf-document op A5-formaat. A5 is het formaat dat u krijgt als u een vel A4 dubbel vouwt. Dat is iets groter dan het gedrukte boekje. De schaal van de routekaartjes in het boekje is ongeveer 1:60000, maar afgedrukt op A5 wordt dat ongeveer 1:50000.
 
Als u ze wilt bekijken op uw computerscherm :
 
De boekjes zijn zo gemaakt dat u steeds op de rechterbladzijde een kaartje krijgt, met de bijbehorende routetekst er tegenover op de linkerbladzijde. Dat kan op het scherm ook. 
In Adobe Reader vindt u in het menu Beeld – Paginaweergave de opties “Weergave van twee pagina’s” en “Voorblad weergeven bij twee pagina’s”. Om te zorgen dat u de routebeschrijving links en het bijbehorende kaartje rechts krijgt moet u zorgen dat bij deze beide opties een vinkje staat.
 
Als u ze wilt printen kan dat op 3 manieren:
 1. Als boekje: De nieuwere versies van Adobe Reader kennen de mogelijkheid om af te drukken als een boekje. U krijgt dan een resultaat dat u in elkaar kunt vouwen tot een boekje in handzaam A5-formaat.
  Kies bij het afdrukken de optie “boek”. De tekstpagina’s komen dan automatisch tegenover de juiste kaartjes.
  Het gaat het handigst met een printer die 2-zijdig afdrukt. Als u daar niet over beschikt kunt u ofwel eenzijdig afdrukken, waardoor u veel lege pagina's in uw boekje krijgt, ofwel pagina voor pagina afdrukken, en de vellen steeds in de juiste stand terugleggen in de printer.
  Als u bij het afdrukken als "boekje" niet alle pagina's afdrukt let u dan wel op het volgende:
  De boekjes zijn zo gemaakt dat u steeds op de rechterbladzijde een kaartje krijgt, met de bijbehorende routetekst er tegenover op de linkerbladzijde. U ziet dus tekst en bijbehorend kaartje naast elkaar. Als u denkt: ik wil maar een deel afdrukken, de beschrijving die ik nodig heb begint op blz.6, dus ik druk af pagina 6 - 31, dan klopt dat niet meer. Begin dus steeds met een oneven pagina en kies bv pagina 5 - 31!
 2. Als losse vellen A4 met steeds links de tekst, rechts het bijbehorende kaartje. Kies bij het afdrukken de optie “meerdere” en 2 pagina’s per vel. Het voorblad moet nu niet mee worden genomen (dan komen de kaartjes bij de verkeerde tekst) Dus kies bij Af te drukken pagina’s b.v. Pagina 2-28, of begin op een andere even pagina.
 3. Als losse vellen A4, dus sterk vergroot: kies bij het afdrukken de optie “Grootte” en Passend.
Nog een laatste tip:
Een op een inkjet printer afgedrukt boekje is zeer kwetsbaar voor water. Als u met zo'n boekje gaat lopen op een regenachtige dag zal, zelfs als u het zorgvuldig in plastic verpakt, het boekje de dag waarschijnlijk niet goed doorkomen.
Als u een boekje wil afdrukken om er mee te op pad te gaan kunt u dus beter naar een printshop gaan die het met watervaste inkt kan afdrukken!  Dat is trouwens alleen lonend als u maar een klein deel van het boekje nodig hebt. Anders kunt u veel beter het gedrukte boekje kopen: het kost € 19,90. Als u het hele boekje (laat) afdrukken in een printshop bent u waarschijnlijk veel meer kwijt voor een mindere kwaliteit.
 
Neem voor vragen en suggesties contact met ons op via  dit contactformulier .