Camino-estafette in 2018, Doel en Opzet

Social Share

01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino01WadCamino

 

Het idee
In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is mede op initiatief van de Stichting Jabikspaad Fryslân het idee geboren om Sint-Jacobiparochie niet alleen een beginpunt van pelgrimswegen te laten zijn, maar ook het 'eindpunt': 'Santiago aan het Wad'.

Door het Genootschap is dit idee opgepakt en vertaald naar een 'Camino Santiago aan het Wad Estafette' in 2018 door al onze 16 regio’s, waarbij de invulling van het basisstramien per regio gebaseerd wordt op de Jacobswegen uit de twee boekjes van 'Jacobswegen in Nederland'.
De organisatie van de estafette is in handen van de regiocontactpersonen, respectievelijk de regiocommissie. De verrassing zal weer zitten in de regionale variëteit.
De estafette kan uit enkele dagen bestaan, doch duurt bij voorkeur langer om zo veel mogelijk de Jacobsweg binnen de regio te volgen. Vanuit de boekjes is deze keer gekozen voor een route van Zuid naar Noord. Dus vanaf de Belgische grens tot in Santiago aan het Wad en eventueel door naar Finisterre (Zwarte Haan). En deze keer niet 
één route slingerend door het Land zoals bij de Camino der Lage Landen, maar drie.

 

Financiën
Deelname is gratis. Overnachtingen en maaltijden zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

 

Medewerking
De 'Camino Santiago aan het Wad Estafette' wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de welwillende medewerking van de volgende werkgroepen:

Jacobsstaf, Ledenbijeenkomsten, Ledenservice en informanten, Nieuwsbrief, Pelgrimskoor El Orfeon Jacobeo, Pelgrimswegen en gids, Website.