G&C Lezingen

Social Share

01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome

 

De werkgroep Geschiedenis en Cultuur organiseert ook in 2019 weer een lezingencyclus in Utrecht. Zodra nadere informatie over het programma bekend is, komt dat hier op de webpagina te staan.

 

De informatie over de, inmiddels afgelopen, lezingencyclus van 2018 met als thema: Wat beweegt de pelgrim? vindt u in de rechter kolom.

 

Er wordt gewerkt aan een boekje met een verslag van de lezingencyclus 2018, net als de drie voorgaande jaren.

 

Dit jaar was er, in aansluiting op de lezingencyclus met als thema Wat beweegt de pelgrim? Een buitendag in Udenhout in samenwerking met de regio Breda-Tilburg. De informatie vindt u in de rechter kolom. Van de lezing van Charles van Leeuwen is hier een verslag in steekwoorden van zijn lezing tijdens de lezingencyclus aangevuld met het deel over de woestijnvaders tijdens de buitendag.beschikbaar.

 


 

De werkgroep verzorgt een lezingencyclus en losse lezingen. De bedoeling is om tot een verdieping te komen van de kennis over de geschiedenis en de cultuur van de pelgrimsroute naar Santiago in brede zin.

 

In het jubileumjaar 2011 heeft de werkgroep een conferentie georganiseerd waar de lezingencycli een soort vervolg van zijn.

 

De lezingencyclus bestaat uit een vijftal avonden waarin diverse aspecten van een centraal thema worden behandeld. Als sprekers worden deskundigen uitgenodigd die het onderwerp kunnen uitdiepen op een voor een algemeen publiek begrijpelijke wijze.

 

Op incidentele basis kan een losse lezing georganiseerd worden.

 

Nieuw is dat er plannen zijn om ook buiten Utrecht een lezingendag te houden.

 

Buitendag 2018

 

Lezingencyclus 2018

 

Buitendag 2017

 

Lezingencyclus 2017
 

Lezingencyclus 2016

 

Lezingencyclus 2015

 

Lezingencyclus 2014

 

Losse lezing 2014

 

Lezingencycli 2011-2013

 

Jubileumconferentie 2011

 

 

 

 

 

 

 

 


Geïnteresseerd? Suggesties? Meedoen?

 

De werkgroep wil zijn werk niet alleen doen binnen studeerkamersferen. We zijn er uitdrukkelijk ook voor de regio’s en collega werkgroepen. Neem daarom voor vragen en suggesties contact met ons op!