G&C Lezingen

Social Share

01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome01GenCHome

 

De werkgroep Geschiedenis en Cultuur organiseert ook in 2019 weer een lezingencyclus in Utrecht. 

Klik hier voor informatie over het programma. 

 

Detailinformatie en aanmelden

 

De lezingen vinden plaats op woensdagavonden van19.00 tot 21.00 uur, in het Instituto Cervantes, Domplein 3 in Utrecht.


Kosten (i.v.m. zaalhuur, koffie/thee in de pauze): 

 

Enkele lezing

Gehele cyclus

Toegangsprijs

€ 10,00

€ 40,00

Ledenprijs

€ 7,50

€ 30,00

Deze prijzen gelden bij vooruitbetaling. Bij incidentele betaling aan de zaal betaalt u een toeslag van € 2,50 per lezing.

 

De buitendag vindt plaats in Egmond en de kosten daarvan zijn € 25 en de ledenprijs is € 20.

 

Aanmelden, inloggen en betalen

 

Aanmelden vooraf is verplicht.
Bij aanmelding voor de gehele serie krijgt u één lezing gratis. U kunt losse lezingen boeken, maar dan geldt de aanbieding 4 + 1 gratis niet.

 

In principe vindt geen restitutie plaats voor een door u gemiste lezing.

 

Wanneer in de periode vóór de eerste lezing het aantal losse aanmeldingen voor een bepaalde lezing het aantal van 35 bereikt heeft, is het niet langer mogelijk u voor deze lezing aan te melden anders dan als onderdeel van een aanmelding voor de gehele serie.

 

Inloggen

 

Leden van het Nederlands Genootschap van Sint-Jacob moeten inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord om te kunnen profiteren van de ledenprijs. Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten dan kunt u dat tijdens de inlogprocedure aangeven en ontvangt u een nieuw wachtwoord. Mocht u uw gebruikersnaam (meestal uw e-mailadres dat bij de ledenadministratie bekend is) zijn vergeten dan moet u "Lid worden" aanklikken en in de waarschuwingsbalk ziet u dan een link om uw gebruikersnaam op te vragen. Wanneer uw gegevens inmiddels zijn veranderd, dan wijzigt u die, ingelogd zijnde met de gegevens die nog bij de ledenadministratie bekend zijn, onder "Mijn profiel".

 

Niet-leden kunnen zich registreren, U moet dan “Lid worden” aanklikken, het vinkje bij “Ik wil lid worden..” weghalen en het formulier voor de registratie verder invullen.

 

Wanneer u tussentijds inlogt komt u terug op de homepage van de website santiago.nl. U kunt dan weer de weg volgen via Genootschap/ Geschiedenis & Cultuur/ Lezingen, of de snellere route door met de rechtermuisknop te klikken op het pijltje linksboven in de eerste regel en in het overzicht van de geschiedenis van uw zoektocht naar de gewenste plek gaan.

 

Wanneer u ingelogd bent als lid of als geregistreerd niet-lid, worden uw gegevens automatisch opgehaald wanneer u het aanmeldformulier gebruikt.

 

U moet altijd iets (hetzij "alle lezingen", hetzij één of meerdere losse "lezing(en)" en/of de "buitendag") invullen op het formulier en dan vóór het indienen uw keuze nog bevestigen. Daarna wordt u naar de betaling geleid.

 

Betaling vooraf met iDEAL


Na inloggen/ registreren kunt u rechtstreeks met iDEAL betalen. U meldt zich aan met het aanmeldformulier . Volg daarbij alle stappen in de procedure die van u gevraagd worden. U krijgt een bevestiging wanneer uw betaling geslaagd is. Daarna ontvangt u een e-mailbericht  met de details van uw aanmelding. Dit e-mailbericht kunt u afdrukken en als toegangsbewijs tonen bij de ingang van de zaal.

 

N.B.: U kunt per aanmeldformulier slechts één persoon aanmelden, dus voor het aanmelden van meerdere leden moet u het formulier (uiteraard met hun eigen inloggegevens) meerdere keren gebruiken. Wilt u ook een niet-lid opgeven, dan moet u die persoon zich eerst laten registreren. Bedenkt u zich na het aanmelden voor bijvoorbeeld slechts één lezing, dan kunt u een uur later het aanmeldformulier opnieuw gebruiken met uw eigen gegevens om u aan te melden voor andere lezing(en).

 

Meldt u op tijd aan, opdat uw betaling zondagavond vóór de lezing binnen is.

 

Wanneer u onverhoopt moeilijkheden mocht ondervinden met het aanmelden kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier voor de lezingen met daarbij het verzoek geen andere contactformulieren te gebruiken, dat geeft alleen maar verwarring en vertraging.

 

Wanneer er wijzigingen in het programma zijn krijgt u daar, zo mogelijk, een bericht van per e-mail.

 

Buitendag in Egmond

 

In vervolg op de lezingencyclus De belevingswereld van de pelgrim door de eeuwen heen; sporen in kunst en architectuur vindt op 6 april in samenwerking met de Regio Noord-Holland Benoorden"t IJ een buitendag plaats in de Benedictijner abdij in Egmond onder de titel: In het spoor van de Benedictijnen-ervaren van gastvrijheid en natuur. Klik hier om het programma over de buitendag te lezen.

 

De helft van de beschikbare plaatsen is gereserveerd voor deelnemers  uit de Regio Noord-Holland Benoorden"t IJ.

 

Opgave voor de buitendag gaat op dezelfde manier als voor de lezingencyclus en kan tegelijkertijd.

_____________________________________________________________________________________

 

De informatie over de, inmiddels afgelopen, lezingencyclus van 2018 met als thema: Wat beweegt de pelgrim? vindt u in de rechter kolom. Van de lezing van Charles van Leeuwen is een verslag gemaakt dat u in de rechterkolom vindt.

 

Het verslag over de cyclus 2018 is klaar en (evenals de verslagen van eerdere jaren) als boekje te koop voorafgaand aan de lezingencyclus in Utrecht.

 

 


 

De werkgroep verzorgt een lezingencyclus en losse lezingen. De bedoeling is om tot een verdieping te komen van de kennis over de geschiedenis en de cultuur van de pelgrimsroute naar Santiago in brede zin.

 

In het jubileumjaar 2011 heeft de werkgroep een conferentie georganiseerd waar de lezingencycli een soort vervolg van zijn.

 

De lezingencyclus bestaat uit een vijftal avonden waarin diverse aspecten van een centraal thema worden behandeld. Als sprekers worden deskundigen uitgenodigd die het onderwerp kunnen uitdiepen op een voor een algemeen publiek begrijpelijke wijze.

 

Op incidentele basis kan een losse lezing georganiseerd worden.

 

Nieuw is dat er plannen zijn om ook buiten Utrecht een lezingendag te houden.

 

Verslag van de lezing

van Charles van Leeuwen

 

Buitendag 2018

 

Lezingencyclus 2018

 

Buitendag 2017

 

Lezingencyclus 2017
 

Lezingencyclus 2016

 

Lezingencyclus 2015

 

Lezingencyclus 2014

 

Losse lezing 2014

 

Lezingencycli 2011-2013

 

Jubileumconferentie 2011

 

 

 

 

 

 

 

 


Geïnteresseerd? Suggesties? Meedoen?

 

De werkgroep wil zijn werk niet alleen doen binnen studeerkamersferen. We zijn er uitdrukkelijk ook voor de regio’s en collega werkgroepen. Neem daarom voor vragen en suggesties contact met ons op!