Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

is de vereniging van mensen met belangstelling voor het pelgrimsoord Santiago de Compostela in al zijn aspecten zoals;  de apostel Jacobus de Meerdere, de kathedraal, de stad, de tocht ernaartoe, de kunst en cultuur en de religieuze dimensie.  

Of u nu jong bent of oud, te voet gaat of op de fiets, in één keer of in etappes, vertrekt vanuit uw woonplaats of een plaats in Frankrijk, gaat om na te denken over het leven of om een sportieve prestatie te leveren, het Nederlands Genootschap van Sint Jacob...

helpt u op weg!

 

Verenigingsoverzicht

12-05-2020   Online café Saint Jacques

Wanneer en hoe de maandelijkse 'Café's Saint Jacques' door heel  Nederland weer beginnen is onbekend, maar inmiddels zijn er wel twee online Cafés opgestart waaraan iedereen via zoom kan deelnemen: iedere woensdag en donderdag om 17.00 uur, ieder kan kiezen.


05-05-2020   Online vergadering Santiago verenigingen wereldwijd

De Galicische minister van Cultuur en Toerisme heeft samen met 'Xacobeo' op 28 april een online vergadering georganiseerd met landelijke Santiago-verenigingen wereldwijd. Peter Hesseling, voorzitter van het NGSJ heeft namens het NGSJ hieraan deelgenomen.


29-04-2020   Zing, loop, huil, lach, blog, lees en bewonder

In coronatijd kan het lezen van een blog troost en hoop bieden of je helpen bij de voorbereiding op een pelgrimstocht in een toekomst zonder datum.

Via deze website kun je struinen in zo'n 400 blogs.


15-04-2020   El Orfeón Jacobeo organiseert carillonconcert

In deze surrealistische tijd waarin het Coronavirus een  hoofdrol speelt heeft een pelgrim wel een opkikkertje nodig!


20-03-2020   De redactie van de Jacobsstaf is benieuwd naar uw verhaal

Jacobsstaf 125 (van eind maart) ligt al bij de drukker terwijl nu in Nederland de coronacrisis in alle hevigheid toeslaat. In Jacobsstaf 126 willen we aandacht besteden aan de vraag hoe de pelgrim met de crisis om is gegaan.


Social Share