Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2023-05

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Alles komt steeds meer in beweging, vooral ook letterlijk nu er overal signalen vandaan komen om er op uit te trekken, misschien naar Santiago en Rome. Nog voor het zomerreces een laatste Nieuwsbrief met mededelingen.

 

Regiowandeling van zaterdag 22 april 2023

Op 22 april had Cor de Jong weer een prachtige wandeling voor ons. Volgens de voorspellingen zou het weer niet zo best worden wat misschien de rede was dat we maar met een klein groepje van 12 personen op pad gingen nadat we eerst koffie en thee uit de kofferbak hadden gedronken.

Er werden weer vele verhalen, tips enzovoort uitgewisseld tijdens de wandeling en voor je het weet ben je dan na 13 km weer terug bij het beginpunt. Iedereen ging weer met een voldaan gevoel naar huis, een enkeling bleef nog even “nabuurten” op het terras van camping de Volmolen.

Cor, super, bedankt voor deze mooie wandeling en de uitleg over wat we onderweg passeerden.

 

 

Regiowandeling op zaterdag 3 juni 2023

De eerstvolgende regiowandeling vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023, Frans van Kasteren heeft de tocht uitgezet, die ongeveer 14 km lang is.

De tocht loopt vanaf de Coevering in Geldrop via de Braakhuizensche heide naar de Strabrechtse hoeve.

Hier is een koffiestop waarna de tocht wordt voortgezet via Trimpert en Molenheide en terug naar het vertrekpunt.

We starten om 10.00 uur (9.30u uur aanwezig zijn voor koffie uit de kofferbak) bij het Heideven (verlengde van de Sluisstraat te Geldrop).

Het is misschien verstandig om een kleinigheid te eten mee te nemen, omdat we pas om 13.00/13.30 uur terug zijn.

Met de pelgrim op pad:

Met de pelgrim op pad: Lambert de Haas aan het woord. Lambert heeft vaker de weg naar Santiago gevonden en hij staat op het punt om samen met zijn zes kleinkinderen naar Rome te wandelen.

“Wilde even laten weten dat ik op 5 mei met mijn 6 kleinkinderen aangekomen ben bij het Vaticaan en de Friezenkerk in Rome.” Lambert

Met de pelgrim op pad: Lambert de Haas

 

 

 

Café St.-Jacques.

Het café St. Jacques van donderdag 20 april 2023 was weer een succes te noemen: er waren opnieuw nieuwkomers, er werd volop gepraat over de aanpak en de verwachtingen van de pelgrimstocht naar Santiago. De ervaringen van de aanwezige gelouterde pelgrims gingen vlot over tafel samen met menige anekdotes en weetjes. 

Alvast voor in de agenda: donderdag 25 mei 2023 is het eerstvolgende café, in café De Herberg, Hoog Geldrop 129 te Geldrop – aanvang 19.00 uur.

Andere data zijn:
·         15 juni 2023;
·         21 september 2023;
·         19 oktober 2023;
·         23 november 2023.

 

 

 

 

Camino in de Kempen:
wandelen op de feestdag van Jacobus

Op verzoek van de organisatoren plaatsen we graag deze aankondiging. Heb je belangstelling om deel te nemen, dan kun je jezelf aanmelden op onderstaande e-mail adressen.

Dit jaar wordt de veertiende editie van de Camino in de Kempen gehouden. De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella.

De start vindt plaats bij Pelgrimsherberg Kafarnaüm. De deelnemers gaan groepsgewijs van start vanaf 9:00 uur en er wordt gelopen in groepen van 10 à 15 personen. De leiding van een groep berust bij een Santiagoveteraan.

Bij aanvang op Kafarnaüm is er koffie of thee voor de deelnemers. Voor onderweg dienen wandelaars zelf voor een lunch en water te zorgen. De meegebrachte lunch wordt gezamenlijk  in de tuin van Pelgrimsherberg Kafarnaüm genuttigd. Hier wordt dan gezorgd voor koffie en thee en de waterflessen kunnen worden bijgevuld.

Op het eindpunt bij de Jacobushoeve krijgen de deelnemers een vers Jacobusbroodje. Daar is het Praathuis geopend voor koffie of thee en zijn in de middag de winkels geopend.

De Camino in de Kempen is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (Regio Zuidoost-Brabant), Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve in Vessem en wordt gewandeld op dinsdag 25 juli, de feestdag van Jacobus.

Inschrijven voor deze wandeltocht kan vanaf 15 juni via de website van Pelgrimsherberg Kafarnaüm of via een link op de website van de Jacobushoeve.

Uw aanmelding dient uiterlijk 18 juli binnen te zijn; u krijgt hiervan een bevestiging.

De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon, contant te voldoen ter plaatse voor vertrek van de wandeling.

Pelgrimsherberg Kafarnaüm 
Servatiusstraat 11
5512 AJ VESSEM
0497 - 59 12 07
www.pelgrimsherberg.nl   

Jacobshoeve
Jan Smuldersstraat 4
5512 AZ VESSEM
0497 - 59 20 59
www.jacobushoeve.nl

 

 

 

 

 

Plannen voor 2023

Voor zover mogelijk houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren.

In principe is dit te lezen in de Nieuwsbrieven.

Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,
Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Berry Blommaert, Jo Gruijters en Ger Beijers

 

Uitschrijven    |    Bekijk in browser