Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste Pelgrim,

Mogelijk aan uw aandacht ontsnapt of heeft u vergeten zich aan te melden voor onze jaarlijkse regiodag op 15 april aanstaande in Roermond.

U kunt zich alsnog aanmelden tot 9 april 2023, eerste paasdag, door het overmaken van € 15 op de bankrekening van het Nederlands Genootschap van St. Jacob, regio Limburg Rekeningnummer NL27RABO0171795008. Maakt u geen gebruik van de lunch, maak dan € 5 over.

Op 15 april U bent van harte welkom in:
MFC ’t Paradies, Munsterstraat 61 in Roermond.
Inloop vanaf 9.30 uur met koffie/thee en Jacobuskoek. 

Het programma start om 10:00 uur en belooft veel bijzonders: “Anders Bekeken”  de stichting die met haar buddy’s al vele jaren mensen met slechtziendheid en slechthorendheid begeleiden naar Santiago de Compostela. Severine, voorzitster van de stichting “Anders bekeken” en draagster van het syndroom van Usher, vertelt samen met haar buddy Dorothe Gare over het eigen verhaal en ervaringen. Foto’s en filmpjes onderstrepen de ervaringen over samenzijn op basis van gelijkwaardigheid, ontvangen en geven, mentale en fysieke uitdaging en bovenal blindelings vertrouwen. 

Na de lunch het optreden van Hella van der Wijst, muzikaal ondersteund door David Heijmans. Hella neemt ons mee in een theatervorm van fijne (levens-pelgrims)verhalen en prachtige livemuziek. Op diepgravende wijze presenteert/presenteerde Hella al jaren op TV gesprekken (KRO ‘de Wandeling’, ‘Ik mis je’, ‘Geloof en een hoop Liefde’. Daarnaast zijn haar publicaties en boeken (Plusmagazijn en Wandel.nl) echte aanraders. Hella beloofde ons een interactief programma te presenteren samen met u als ‘mede-wandelaar’. Haar laatste wandelboek Wandelen met Hella kunt u gesigneerd en met korting kopen. 

Na het optreden van Hella van der Wijst: (Hallamediahuis.nl) en David Heijmans (Davidheijmans.nl) sluiten we de dag af met een pelgrimsparade ingevuld o.a. door de nieuwe leden van de regiocommissie én natuurlijk is er ook plaats voor uw persoonlijke verhaal, vraag of mededeling. 

Het MFC ’t Paradies ligt op 5 min. loopafstand van het NS station. Komt u toch met de auto dan parkeert u het goedkoopst bij het Outlet Center. De parkeergarages achter het station of bij het theater/schouwburg de Oranjerie zijn andere mogelijkheden.

Informatie voor en ontmoeten van Pelgrims,

Graag wijzen we u op de laatste informatie-ontmoetings-avonden Café St Jacq dit voorjaar. Deze vinden plaats in Café de Pauw, gelegen aan de Roerkade 2 te Roermond op 3 april en 1 mei aanstaande.

Onze ervaren wandel- en fietsmentoren helpen u graag op weg naar Santiago de Compostella en  heten u van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Een terugblik op een prachtige oefenwandeltocht,
Zaterdag 11 maart hebben we een prachtige zonovergoten oefenwandeltocht gemaakt. Om 10.00 uur was iedereen die zich had aangemeld aanwezig op ons vertrekpunt bij het N.S station in Reuver. Een mooie groep van 30 pelgrims vertrok voor een tochtje van ongeveer 14-15 km. Een van de wandelmentoren had de route uitgezet. Via de zusterstuin liepen we door de Bercken richting Maas. Een mooi pad langs de Maas bracht ons naar de nieuwe dijk in Beesel waar we een stuk overheen liepen. Via de Mariakapel op de Bakheide liepen we achterlangs het Kasteel Nieuwenbroeck richting onze pauzeplaats Mert5 in Beesel. Hier was het goed toeven en iedereen vond wel wat lekkers op de menukaart.

Goed uitgerust liepen we na deze pauze een stukje door het dorp om weer op de nieuwe dijk uit te komen. Achterlangs de 'kroetfabriek' liepen we richting de Walsberg waar we zowaar 2 personen kwijt raakten. Deze werden door Ger snel gevonden zodat we weer met de complete groep naar de 'Walsbergspitze' konden gaan. Dit leek voor niemand een probleem om hier boven te komen. Vanaf de 'spitze' liepen we verder richting de Lambertuskapel waar we nog een kleine stop hielden en waar Ger namens de wandelmentoren de pelgrims bedankte voor de mooie tocht die we samen hebben beleefd. Voor zij die nog zin hadden in een lekkere 'pint' konden meegaan naar Cafe Ronkenstein. Hier werd nog gezellig nagebabbeld over deze mooie tocht en en fantastische dag.

De wandelmentoren Ger, Ria en Henk

Nog even dit,

Op 6 en 7 mei 2023 organiseren we voor onze leden een 2-daagse pelgrims-wandeltocht door Zuid-Limburg. Heeft u hierover vragen of wilt u zich hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met jmcoopmans@gmail.com

Wilt u uw gegevens wijzigen dan kan dat eenvoudig door de leden administratie een mail te sturen. Stuur uw gewijzigde gegevens per mail naar ledenadministratie@santiago.nl 

U kunt dat ook zelf doen door in te loggen op de website van het genootschap.

Ga naar www.santiago.nl , log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga vervolgens naar "mijn account". Hier kunt u al uw persoonlijke gegevens zelf aanpassen.

Hartelijke groet, regiocommissie Limburg, Genootschap St. Jacob.

 

Lees meer over de regio Limburg
Uitschrijven    |    Bekijk in browser