Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2023-03

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

De dagen lengen op zijn best en de voorbodes van de naderende lente zijn weer te herkennen. Ongetwijfeld heeft menigeen plannen om er nog eens  op uit te trekken, even lekker weg. Ook wij hebben  in 2023 weer ideeën en dingen op stapel staan voor onze leden. Wij brengen deze graag onder jullie aandacht. 

 

Regionale Voorjaarsbijeenkomst 2023

De uitnodiging voor onze regionale Voorjaarsbijeenkomst op zaterdag 25 maart 2023 in het Dorpshuis in Beek en Donk is inmiddels naar jullie toegezonden en de eerste 20 aanmeldingen zijn al binnen.

Er staat weer een interessante spreker op het programma. André Leijssen verzorgt op zijn eigen speciale creatieve wijze een presentatie over de tocht naar Santiago en wat het hem en zijn vrouw heeft gedaan. Na het overlijden van hun dochter, zelf pelgrim, besloten ook zij samen op pad te gaan.

Het werd een tocht met veel symboliek en rituelen die hun persoonlijk veel heeft gebracht.

 

 

Regiowandeling op zaterdag 25 februari 2023

De regiowandeling van zaterdag 25 februari 2023 mocht zich verheugen in een grote opkomst van ca. 38 wandelaars. Samen hebben ze in Someren de Lieropse Heidetocht afgelegd, een mooie tocht door het bos- en heidegebied van ca. 15 km lang. Dank aan de organisatoren Anne-Marie Wouter en Noortje Wilting.

Regiowandelingen op korte termijn

Het wandelprogramma tot aan het zomerreces ziet er als volgt uit (zaterdagen):

* 25 maart 2023 (regionale Voorjaarsbijeenkomst 2023);
*
22 april 2023;
*
03 juni 2023.

 

Café St.-Jacques.

Het café St.-Jacques van donderdag 16 februari 2023 was een eclatant succes te noemen: er waren twaalf nieuwkomers en er werd volop gepraat over de aanpak en de verwachtingen van de pelgrimstocht naar Santiago.

De ervaringen van de aanwezige gelouterde pelgrims gingen vlot over tafel samen met menige anekdotes en weetjes.

Alvast voor in de agenda: donderdag 16 maart 2023 is het eerstvolgende café, in café De Herberg, Hoog Geldrop 129 in Geldrop – aanvang 19.00 uur.

 

Organisatie St.-Jacobusdag zoekt begeleiders

Namens de organisatie van de St.-Jacobusdag kregen wij het verzoek om dit berichtje te plaatsen in onze volgende nieuwsbrief. Het gaat om het aanmelden van begeleiders van de groepjes tijdens deze wandeling.

Hallo wandel- en fietsvrienden.

Gedurende vele jaren organiseert onze regio een St.-Jacobusdag op 25 juli in Vessem. Dit in samenwerking met pelgrimsherberg Vessem en Jacobushoeve Vessem. Onze bijdrage bestaat o.a. uit het begeleiden van wandelaars gedurende deze dag tijdens de wandeling.

Tijdens de wandeling is het de bedoeling dat je als ervaren pelgrim informatie geeft over je ervaring als pelgrim. Je krijgt hiervoor een duidelijke instructie als leidraad.

Lijkt het je wat om als begeleider deel te nemen dan stellen we dit zeer op prijs.

Je kunt je belangstelling kenbaar maken via een mailtje naar Jan_verhoeven@live.nl met als onderwerp begeleider.

 

Alvast bedankt namens de werkgroep St.-Jacobusdag,
Noortje Wilting en Jan Verhoeven

Plannen voor 2023

Voor zover mogelijk houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren.

In principe is dit te lezen in de Nieuwsbrieven.

Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,

Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Berry Blommaert, Jo Gruijters en Ger Beijers

 

Uitschrijven    |    Bekijk in browser