Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste pelgrim, lid van het Genootschap van Sint Jacob,

Eerder ontving u onze nieuwsbrief 71. Per abuis stond hierin een foutief mailadres voor het aanmelden voor de oefenwandeltocht. We hebben ervoor gekozen de gehele nieuwsbrief aan te passen en opnieuw te versturen. 

Een nieuwsbrief met de uitnodiging en het programma voor de regiodag op zaterdag 15 april a.s. in Roermond en meer…………………

 

Regiodag, het programma

  • 09.30 - 10.00   Inloop, ontvangst met koffie/thee en cake
  • 10.00 - 10.15    Welkom en inleiding
  • 10.15 - 11.00    Stichting Anders bekeken

“Anders Bekeken”Severine Kas is voorzitter Stichting Anders bekeken. Zij is slechtziend en slechthorend (Syndroom van Usher). Deze stichting organiseert al vele jaren een camino voor mensen met een visuele beperking. Samen met een buddy lopen 12 personen in een groep ongeveer 225 km naar Santiago de Compostella. Severine heeft deze tocht zelf ook gelopen en vertelt het verhaal samen met Dorothe Gare (afkomstig uit Eijsden), buddy tijdens Camino Anders bekeken (CAB) in 2017 en mede organisator CAB 2022. Zij vertellen aan de hand van foto's en filmpjes over het concept Anders Bekeken waarin samenzijn op basis van gelijkwaardigheid,  ontvangen en geven van beide kanten, mentale en fysieke uitdaging, blindelings vertrouwen en het ontmoeten van lotgenoten, buddy’s en medepelgrims aan bod komen. Deze ervaringen leiden tot inzicht, mededogen, respect, rust en diep besef van er mogen zijn zoals je bent.

  • 11:00-11:45    Vertoning documentaire film "met Blindelings Vertrouwen naar Santiago” gevolgd door een nagesprek.
  • 12.00-13.30   Lunch.
  • 13:30-15.00   Wandelen met Hella en livemuziek van David Heijmans

Onder de titel ‘Wandelen met Hella’ brengt de bekende mediavrouw Hella van der Wijst een nieuwe theatervorm op de Jaarlijkse Pelgrimsdag in Roermond: Storytainment. Een fijne mix van (levens)verhalen en prachtige livemuziek van kleinkunstenaar David Heijmans. Cirkelend rond de werkwoorden ‘wandelen’, ‘pelgrimeren’ en leven wacht u een originele en inspirerende middag.

Op de diepgravende manier waarop Van der Wijst al jaren gesprekken heeft op televisie (KRO De Wandeling, Ik mis je, Geloof en een Hoop Liefde) en in diverse bladen en boeken (Plusmagazine en Wandel.nl) gaat ze op deze middag misschien wel met u virtueel aan de wandel? Of speel je ‘Open kaart’ met Hella, dat ze jarenlang gebruikte in KRO De Wandeling. Natuurlijk deelt de presentator ook eigen wandelenverhalen met het publiek.   

In deze interactieve middag worden de (levens)verhalen afgewisseld met mooie muziek en sketches van kleinkunstenaar David Heijmans. Net afgestudeerd aan de Koningsacademie in Den Bosch won hij al de Persoonlijkheidsprijs op het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival.

Na afloop kun je Hella’s laatste wandelboek Wandelen met Hella gesigneerd en met korting kopen.

Meer informatie over Hella van der Wijst: Hellamediahuis.nl, meer informatie over David Heijmans: Davidheijmans.nl

  • 15.00 - 15.30   Korte pauze gevolgd door een pelgrimsparade die o.a. ingevuld wordt door de 4 nieuwe leden van de regio-commissie én natuurlijk de plek voor uw verhaal, vraag of mededeling.
  • 16:30 – 17.00     Afsluiting met de mogelijkheid tot napraten en borrelen.

Aanmelden en locatie Regiodag

Aanmelden kan door het overmaken van 15 euro op de bankrekening van het Nederlands Genootschap van St. Jacob, regio Limburg. Rekeningnummer: NL27RABO0171795008   

Maakt u geen gebruik van de lunch maak dan a.u.b. 5 euro over. 

Als regio hebben we het jarenlang vol gehouden een minimale bijdrage te vragen voor deelname aan de regiodagen.  Wij vragen uw begrip voor de keuze die we hebben moeten maken om, gezien alle prijsstijgingen, de bijdrage te verhogen.

Aanmelden kan tot en met woensdag 5 april a.s. We verwachten veel deelnemers, stel uw aanmelding daarom ook niet uit.

Locatie: MFC ’t Paradies, Munsterstraat 61 Roermond, tegenover de Munsterkerk.

Het MFC 't Paradies is op loopafstand bereikbaar vanaf het NS Station. Komt u toch met de auto dan parkeert u het goedkoopst bij het Outlet-Center, de parkeergarage achter het station of parkeergarage theater schouwburg Oranjerie.

Voor uw agenda

  • Café St. Jacq, eerste maandag van de maand, vanaf 19:30 uur ........ Op 6 maart, 3 april en 1 mei zijn de wandelmentoren en fietsmentor in Grand Café de Pauw aan de Roerkade nr. 2 te Roermond aanwezig om u als beginnend pelgrim, als ervaren Caminoganger of belangstellende “op weg te helpen” naar Santiago . In Café St. Jacq. staat het uitwisselen van ervaringen en informatie, anderen ontmoeten voorop. Routeboekjes, landkaarten, fotoboeken, praktische informatie liggen klaar, ervaren pelgrims zijn aanwezig met hun verhalen en tips. Overigens zijn er ook ervaringsdeskundigen met het Olavpad of de weg naar Rome. De avonden beginnen om 19.30 uur.  (in het najaar zijn de informatie-ontmoetingsavonden op 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december)
  • 11 Maart: Oefenwandeltocht, lopen met je rugzak! Vertrek NS-station Reuver om 10.00 uur. Aanmelden en informatie: Henk en Ria Feijen feijententije@gmail.com 
  • 26 Maart: Landelijke pelgrimsmis in de Kathedraal van Roermond om 11.30 uur, pelgrimszegen met de armreliek van St. Jacobus. Na afloop is er een samenzijn met koffie en vlaai.15 April: regiodag voor Limburgse pelgrims en belangstellenden. Dagprogramma zie begin deze Nieuwsbrief.
  • 6 en 7 Mei: Jacobus-2-daagse-wandeltocht in Zuid-Limburg, de jaarlijkse traditie!! Vanaf Meersen of Houthem St. Gerlach naar Eijsden en op zondag van Eijsden naar Maastricht. Aanmelding en informatie jmcoopmans@gmail.com

Wist U dat………

  • de regio Limburg van het Nederlands Genootschap van St. Jacob per 1.1.2023 1028 leden telt en is daarmee een van de grotere regio’s van Nederland.   
  • de wandelmentoren van de regio Limburg binnenkort bij Café St. Jacq. een Nederlands routeboek ter beschikking hebben met 3  varianten voor de Camino de Portugues.   
  • deelnemers aan BIG opleidingen (beroepen in de Gezondheidszorg zoals GZ-psychlogen, psychotherapeuten, orthopedagoog, praktijkondersteuners enz.) bij hun diplomering een rond insigne met de Jacobsschelp ontvangen. Deze staat voor de afgelegde ontdekkingsreis en wedergeboorte” binnen het vakgebied.

De pelgrims die wij als regiocommissie niet meer ontmoeten voordat zij aan hun Camino naar Santiago de Compostelle beginnen, wensen wij van harte een inspirerende, gezonde en veilige tocht.

Vriendelijke groet, regiocommissie Limburg, Genootschap Sint Jacob.

genootschaplimburg@kpn.nl

 

Lees meer over onze regio
Uitschrijven    |    Bekijk in browser