Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2022-11

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Het uitnodigende najaarsweer zal ongetwijfeld menigeen hebben verleid om er nog eens extra op uit te trekken, even lekker er op uit. Ook aan het einde van het jaar zijn er nog een aantal mededelingen die wij onder jullie aandacht willen brengen.


Najaarsbijeenkomst 2022

De voorbereidingen voor onze regionale Najaarsbijeenkomst op zaterdag 19 november 2022 in Dorpshuis d’n Teut te Borkel en Schaft zijn bijna afgerond. De uitnodiging met het programma is naar elk regio-lid gestuurd, we starten om 09.30 uur met koffie en iets lekkers er bij. Er is nog plaats, je bent van harte welkom. Na afloop is er een café St.-Jacques en kun je gezellig napraten met elkaar.

Regiowandelingen op korte termijn

De eerstvolgende regiowandeling staat gepland voor zaterdag 17 december 2022. Achter de schermen wordt er al druk verkend waar jullie deze keer naar toe wandelen.

Iedere keer opnieuw verrassend om te zien welke mooie wandelplekken in onze regio liggen. Zodra er meer bekend is, volgt er informatie over de locatie, de afstand en het tijdstip van vertrek.

Laatste café St.-Jacques in Geldrop is op 15 december 2022

Het laatste café St.-Jacques van 2022 wordt gehouden op donderdag 15 december 2022 in café De Herberg, Hoog Geldrop 129 in Geldrop – aanvang 19.00 uur. Voor de nieuwkomers: er wordt vaak gepraat over de aanpak en de verwachtingen van de pelgrimstocht naar Santiago. De ervaringen van gelouterde pelgrims gaan over tafel samen met menige anekdote en weetjes. De moeite waard om te komen!

Pelgrimeren voor de Jeugd in Deurne-Asten-Someren

Binnen onze regio worden er vanuit een drietal werkgroepen activiteiten georganiseerd in het kader van het Pelgrimeren voor de Jeugd. Leerlingen van basisscholen, maar ook middelbaar onderwijs maken kennis met het pelgrimeren waarbij voormalige pelgrims als begeleiders optreden.

In de periode maart - april 2023 worden er 7 pelgrimstochten gelopen met de leerlingen van basisscholen binnen Deurne-Asten-Someren. Hiervoor zijn begeleiders nodig. Mocht je interesse hebben om als voormalig pelgrim een groepje leerlingen op hun dagtocht te begeleiden, laat dat dan even weten via das.pelgrimstochten@gmail.com. Zowel de begeleiders, die eerder met een tocht hebben meegelopen als de nieuwkomers, kunnen hier een bericht achter laten.

Intussen vindt er overleg plaats met de scholen over de planning van de tochten. Zodra de planning van de tochten bekend is, worden de begeleiders benaderd.

Met de pelgrim op pad

Wij hebben deze keer de gebroeders Swinkels uit onze regio aan het woord gelaten over hun fietstochten naar Santiago de Compostela en andere plaatsen in Europa. Het fietsen zit hen in het bloed en dat is te lezen! We wensen jullie veel leesplezier met het verhaal van onze nieuwe gasten. 

Met de pelgrim op pad:  Gebroeders. Swinkels

 

Plannen voor 2022 en 2023

Voor zover mogelijk houden we jullie op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren. In principe is dit te lezen in de Nieuwsbrieven. Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

 De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,

 Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Berry Blommaert, Jo Gruijters en Ger Beijers

 

Uitschrijven    |    Bekijk in browser