nieuwsbrief 65, regio Limburg
Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste pelgrim, lid van het Genootschap St. Jacobus.

Op 23 en 24 juli is er een feestelijk weekend in Roermond:
De landelijke viering van de naamdag St. Jacobus in het (verlengde) Heilig Jaar.

De Corona-maatregelen maakten het vorig jaar de viering van de naamdag van Jacobus op 25 juli 2021 onmogelijk. Paus Franciscus heeft echter besloten om het Heilig Jaar (in zo’n Heilig Jaar valt 25 juli op een zondag) te verlengen in 2022. Dit betekent dat over enkele weken op zondag 24 juli in Roermond, pelgrims uit het gehele land bijeen komen om deel te nemen aan tal van activiteiten. 

Het draaiboek met de programma-invulling is zo goed als rond, het is actueel gemaakt en de voorbereidingsgroep is er klaar voor. In samenwerking met de Broederschap van de Heilige Jacobus de Meerdere en de Stichting Pelgrimswegen naar Sint Jacob heeft de regio Limburg van het Genootschap, met toestemming van het landelijk bestuur, het weekend vorm gegeven. 

Graag heten wij u op deze dag van harte welkom!! Ook als u geen lid bent van het Genootschap bent u van harte welkom, om te proeven van de pelgrimssfeer, het bekijken van kunstwerken, films, foto’s van pelgrims, alle gebaseerd op de tocht naar Santiago. In de kathedraal een pelgrimsdienst, een Jacobuslezing en een slotconcert. In de Caroluskapel eveneens een lezing over pelgrimeren.  

Het programmaoverzicht staat op een aparte webpagina. Hier kunt u lezen welke activiteiten en waar plaatsvinden en vindt u informatie hoe u zich kunt aanmelden voor deze dag. Aanmelden kan tot en met vrijdag 1 juli 2022

Op 23 juli wordt een pelgrimswandeling georganiseerd. Er wordt vanaf het station in Reuver gewandeld naar Roermond. Daar zullen de wandelaars getuige zijn van de opening van het schelpenpad door Limburg, 

De wandeling is 17 km lang en wordt begeleid door Ria en Henk Feijen, beiden wandelmentor van de regio Limburg van het Genootschap. Onderweg, na 7 km. is er een pauze met gratis koffie.
Verzamelen: zaterdagmorgen 23 juli om 10:20 uur voor het station in Reuver.  
Vertrek: 10:30 uur.
Aanmelden kan via:
  email: feijententeije@gmail.com
  telefoon: 06-20328717. 
Na aankomst in de Voorstad Roermond loopt u, vooraf gegaan door de Prinselikke Stads-Garde Fabourg St. Jacques naar de Kathedraal waar om 16:30 uur het schelpenpad wordt geopend. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u van Ria en Henk een informatiemail.

Een aantal Limburgse pelgrims is alweer terug in Nederland na hun tocht naar Santiago, anderen staan te popelen om te vertrekken. Voor de thuiskomers een hartelijk welkom terug in Limburg én voor de vertrekkers gedurende komende maanden een welgemeend Buen Camino!

5 september: Café Saint. Jacques.
De maandelijkse informatie-ontmoetingsavond voor (potentiële) pelgrims op zoek naar informatie en pelgrims die vertellen over hun ervaringen. Zie onze agenda

15 oktober is de eerstvolgende regiodag in het Witte kerkje, Voorstad St. Jacob te Roermond. Het programma voor die dag treft u aan in de nieuwsbrief van augustus.       

 

Uitschrijven    |    Bekijk in browser