Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste Limburgse pelgrim.

Als regiocommissie van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob kijken wij uit naar de regiodag voor Limburgse leden en belangstellenden  en verheugen ons op een nieuwe ontmoeting met u.     

Hoeveel mensen aanwezig zullen zijn, weten we op dit moment nog niet, maar we hopen dat het gezellig druk gaat worden! Een volle zaal in locatie "De Velderie" in Roermond, daar kijken we naar uit. Alweer 2 jaar geleden, om precies te zijn begin maart 2020, heeft de laatste samenkomst voor pelgrims van onze regio plaats gevonden. 

Voor deze regiodag is de keuze gemaakt voor een andere locatie dan het Witte Kerkje in de Voorstad. Op zaterdag 9 april zijn we te gast in "De Velderie", Prins Bernhardstraat 1, 6043 BG in Roermond. (zie plattegrondje)

Er is beperkte parkeergelegenheid en ook grenst dit gebied aan de betaald parkeerzone van Roermond. Toch verwachten we dat u beslist een plek zal weten te vinden. Het is wellicht handig om met het openbaar vervoer te komen. De Velderie ligt op loopafstand van het trein/busstation van Roermond. 

Inloop vanaf 9.30 uur met koffie/thee en Limburgse vlaai.
10.00 uur welkom en muzikale opening door troubadour Paul van Loo. Hij weet als geen ander de juiste toon te zetten voor een inspirerende dag.
10.30 uur Andre Leijssen: Het indringende verhaal van een vader en een moeder die in de voetsporen van hun overleden dochter de camino lopen. Onderweg haar as verstrooiend en hun verdriet verwerkend. 
12.00 uur: lunch en pauze 
13.15 uur: muzikaal intermezzo troubadour Paul van Loo. 
13.45 uur: pelgrimsparade (wanneer je iets wilt vertellen/delen, is het wellicht handig om iets voor te bereiden)
14.15 uur: voordracht door de ervaren pelgrim Frans Schepers over de minder bekende/belopen Camino de Torres van Salamanca naar Ponte de Lima en verder op de Camino Portugees naar Santiago. Een tocht met summiere bewijzering en een aantal voordes (doorwaadbare plaatsen in beken). Een beperkt aantal voorzieningen. Maar al met al een zeer mooie en avontuurlijke Camino. 
15.15 uur: muzikaal intermezzo troubadour Paul van Loo.

Zoals gebruikelijk zijn ook onze wandelmentoren en fietsmentor aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

We sluiten de dag met een samenzijn en een borrel. 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze dag door € 10,00 per persoon over te maken op rekeningnummer NL27RABO0171795008 t.n.v. Nederlands Genootschap van Sint Jacob Regio Limburg. Mocht u gebruik willen maken van een vegetarische lunch, dan vragen wij u dat te vermelden op de overschrijving.

Opgeven kan tot en met zondag 3 april 2022.

Pelgrims die vanaf begin april met hun Camino van start gaan en om die reden de regiodag gaan missen wensen wij een inspirerende en prachtige tocht, mooie ontmoetingen en een grote mate van verwondering. 

Op onze regiopagina kunt u de activiteiten vinden die dit jaar in onze regio zullen worden georganiseerd. Ons eerstvolgende Café Saint Jacques zal worden gehouden op maandagavond 4 april in Grand-Café De Pauw, Roerkade 2 in Roermond.

U kunt onze mentoren en de leden van de regiocommissie bereiken door een mailtje te sturen naar ons regio mailadres. We zorgen er dan voor dat er contact met u wordt opgenomen.

Uitschrijven    |    Bekijk in browser