Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Geacht lid van de regio Limburg,

Tijdens onze eerste Café Saint Jacques hebben we al enkele leden weer fysiek mogen ontmoeten. En ook in oktober kunnen we weer een stapje verder zetten.
In de afgelopen periode hebben de leden van de regiocommissie niet stil gezeten. Enkelen zijn zelf op weg gegaan of zijn nu onderweg. Ook de voorbereidingen voor de regiodag in november zijn doorgegaan. Enkele leden van onze regio hebben deelgenomen aan de fietsdriedaagse in Nijmegen en uit de enthousiaste reacties van de deelnemers en organisatie valt op te maken dat deze activiteit zeker voor herhaling vatbaar is.

In onze vorige nieuwsbrief riepen we leden op die dit jaar onderweg waren hun ervaringen met ons te delen. Dat leverde 1 reactie op.
Noud Jacobs schreef ons:

Ik heb van 13-6-21 t/m 19-7-21 de Camino Frances gelopen vanuit Saint Jean Pied de Port t/m Finisterra. Het was voor mij een zeer mooie levenservaring die veel indruk op mij gemaakt heeft.
Ik heb ook dagelijks een reisblog bijgehouden met mijn ervaringen van de dag en bijbehorende foto's. Die is voor iedereen vrij toegankelijk en kun je via de onderstaande link bekijken: www.caminofrances2021.reislogger.nl

Op donderdagavond 7 oktober 2021 vindt ons volgende Café Saint Jacques plaats.
In een informele en gezellige sfeer kan men hier elkaar ontmoeten, ervaringen delen en ideeën opdoen voor de eerste of een volgende pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Naast ervaren pelgrims zullen ook de wandel- en fietsmentoren van de regio aanwezig zijn.
De avond begint om 19:30 uur en zal duren tot 22:00 uur in Grand Café De Pauw, Roerkade 2, Roermond. Leden, maar ook niet leden zijn van harte welkom en deelname is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.  

Voor een goed verloop van de avond willen we u even wijzen op het volgende:
We zijn te gast in Grand Café De Pauw en moeten ons houden aan de richtlijnen die in heel Nederland gelden voor een bezoek aan de horeca: Alleen met het coronatoegangsbewijs is toegang mogelijk.
De uitbaters van De Pauw moeten toezien op de naleving van deze regels. Bij binnenkomst kan het coronatoegangsbewijs samen met uw identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.
Ook voor ons geldt, dat veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ is veranderd in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven bij klachten en je laten testen bij de GGD.
We vertrouwen er op dat u zich aan deze regels houdt als u ons Café Saint Jacques wil bezoeken.

Regiodag 13 november 2021
In onze vorige nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen over onze plannen op zaterdag 13 november. We hopen in een volgende nieuwsbrief het volledige programma te kunnen bekendmaken.

30 oktober
Dag van de Pelgrim Klooster Wittem

Leden van de regiocommissie en wandel- en fietsmentoren van onze regio zullen op 30 oktober aanwezig zijn tijdens de ontmoetingsdag die wordt georganiseerd voor alle pelgrims in Klooster Wittem. Binnenkort verschijnt op de website van het klooster meer informatie.

Uitschrijven    |    Bekijk in browser