Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Kruiswegpark, Parklaan 3 bij de Kapel in 't Zand

Geacht lid van de regio Limburg,

Voorzichtig mogen we weer activiteiten gaan organiseren.
Met stapjes worden de huidige Coronamaatregelen versoepeld of losgelaten.
Daarom durven we het aan om op 25 juli 2021 een Jacobuswandeling en een Jacobusmiddag te organiseren in Roermond.

Jacobuswandeling
In samenwerking met SPV (Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden) en SPW (Stichting Pelgrimswegen naar Sint Jacob) en de broederschap is een Jacobuswandeling uitgezet waar u aan kunt deelnemen. Deze start om 09:30 uur bij hotel Parkzicht, Parklaan 8 in Roermond. Deze wandeling voert u langs de oostkant van Roermond naar Sint Odiliënberg. Hier kunt u uw meegebrachte lunchpakket opeten. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Basiliek met drie bijzondere jacobalia, zeker het beeld uit ca. 1200, dat 130 jaar lang in het Rijksmuseum heeft gestaan en sinds afgelopen mei weer op zijn oorspronkelijke plek staat.
Na de lunchpauze wordt de weg vervolgd via het Leropperveld en kasteel Hattem naar Hotel Parkzicht.

Jacobusmiddag
Voor diegenen die niet deelnemen aan de wandeling hebben we een middagprogramma in het Kruiswegpark van de Kapel in ’t Zand (Parklaan 3).
Het programma is als volgt samengesteld:

13:30 – 14:00 uur
Een optreden door de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito.
14:00 – 14:30 uur  
een Jacobuslezing door Coen Rams.
14:30 – 15:00 uur. 
Het tweede deel van het optreden van Monica en Manito. Naar verwachting zullen ook de wandelaars hierbij aanwezig zijn.
15:00 – 15:30 uur
gelegenheid voor onderling contact.
15:30 – 16:00 uur
Jacobusviering met als voorganger Henk Erinkveld

De op 25 juli 2021 geldende Coronamaatregelen zullen door de organisatie worden nageleefd. Het is op dit moment nog te vroeg om hier al iets over aan te geven. We zullen daar voorafgaand aan deze dag nog op terugkomen.
Gezien het feit dat we te gast zijn in het Kruiswegpark en we daar prima terecht kunnen als we op dat moment nog steeds gehouden zijn aan 1,5 meter afstand houden, is het niet mogelijk om drank te serveren of te nuttigen. De organisatie zal zorgen voor bronwater zodat iedereen voldoende vocht tot zich kan nemen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze dag door € 5,00 per persoon over te maken op rekeningnummer NL27RABO0171795008 t.n.v. Nederlands Genootschap van Sint Jacob Regio Limburg.

Vermeld bij uw inschrijving of u deelneemt aan de wandeling, het middagprogramma of wandeling en middagprogramma.
Aanmelden kan t/m zondag 18  juli 2021

Op zaterdag 13 november wordt de eerstvolgende regiodag georganiseerd. We hopen dat deze dag kan doorgaan en willen hier alvast over één programmaonderdeel een tipje van de sluier oplichten.

Op deze dag zal André Leijssen, vader van Josien, zijn indringende verhaal vertellen over zijn dochter. Zij liep de camino terwijl ze wist dat ze ongeneeslijk ziek was. (zie ook Jacobsstaf 124, december 2019 blz. 12 -14)

 

Café Saint Jacques
Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer en waar onze Cafés Saint Jacques weer kunnen worden opgestart. De coördinatoren staan in de startblokken en de leden van de regiocommissie houden angstvallig de berichten in de gaten.

Zodra er meer bekend is, zullen we u dat zeker laten weten.

Jacobsstaf
Agnes Oud heeft nog een aantal jaargangen van De Jacobsstaf liggen.
Vanaf 1992 no. 16 t/m dec. 2008 no. 80 (niet geheel compleet meer).
Omdat ze kleiner gaat wonen, wil ze deze aanbieden aan een geïnteresseerde. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar u moet ze wel zelf ophalen in Venlo. Bent u geïnteresseerd, laat het dan weten via ons regio mailadres: regio.limburg@santiago.nl. We brengen u dan in contact met Agnes.

 

 

Uitschrijven    |    Bekijk in browser