Nederlands Genootschap van Sint Jacob Regio Midden Nederland
Regio Midden Nederland, nieuwsbrief 2021-01
Nieuwsbrief januari 2021

Beste pelgrimsvrienden van de regio Midden-Nederland, Beste {naam},

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief 'nieuwe stijl' van de regio Midden Nederland.

 Op de eerste plaats willen we u en die u dierbaar zijn een voorspoedig en vooral gezond 2021 toewensen.
Gezien de ontwikkelingen rond het Covid-19 virus is het nog onduidelijk hoelang deze lockdown gaat duren en we niet zeker weten wat er daarna mogelijk zal zijn. Ook is niet duidelijk wanneer we weer kunnen gaan pelgrimeren.

Xacobeo 2021-2022

Zoals u wellicht al weet is dit jaar een Heilig Jaar, omdat de naamdag (25 juli) van Jacobus op zondag valt. Door alle onzekerheid is door de Paus besloten om het heilig jaar te verlengen tot 31 december 2022. Op donderdag 31 december 2020 heeft de aartsbisschop als start van het Heilige Jaar de Porta Santa ceremonieel geopend.
Om toch een beetje in de pelgrims stemming te komen kunt u op youtube een filmpje van ongeveer 10 minuten bekijken van deze gebeurtenis. U kunt deze opname vinden als u op youtube.com intikt: apertura della porta santa di Santiago de Compostela 2021
of klik hier.
Activiteiten van onze regio
Er waren vorig jaar al een paar activiteiten gepland die door de pandemie niet door konden gaan. Dit jaar hopen we die alsnog op de agenda te kunnen zetten. Daarnaast blijven we uitkijken naar nieuwe activiteiten.
De bedoeling is dat we, als dat weer mogelijk is, de traditie om op wisselende plaatsen binnen onze regio een Café St. Jacques te organiseren
weer op pakken.

Abdijweekend Postel

Net als in 2018 willen we met leden van onze regio van vrijdagmiddag 8 tot zondagmiddag 10 oktober weer naar het Kontaktcentrum van de abdij van Postel gaan. Er is plaats voor ongeveer 15 deelnemers. Wat dit weekeind gaat kosten is nog niet bekend. U hoort hier later meer over.
Noteer deze data vast in uw agenda.
Zodra er nieuwe plannen zijn hoort u van ons.
Intussen, blijf gezond en geniet van de mooie dingen die er ondanks alles ook zijn.
Een warme groet van de Regiocommissie Midden-Nederland.
Peter Dormans, Jan Kamphorst, Co de Leeuw, Wim Loos en Lies van der Voorde.
e-mail: regio.midden-nederland@santiago.nl

Uitschrijven    |    Bekijk in browser