Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2024-01

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer op gang, ongetwijfeld hebben velen van ons plannen om er nog eens op uit te trekken, even lekker weg. Een goede gezondheid hoort daarbij en die wensen wij jullie allemaal toe! Ook wij hebben in 2024 weer ideeën en dingen op stapel staan voor onze leden. Wij brengen deze graag onder jullie aandacht.

Regionale Voorjaarsbijeenkomst 2024

Onze regionale Voorjaarsbijeenkomst zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 6 april 2024 in Gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop. De voorbereidingen zijn inmiddels volop in gang. Zodra er meer bekend is over het programma, wordt dit natuurlijk – samen met de uitnodiging voor deelname – naar jullie toegezonden.

 

Regiowandeling op zaterdag 27 januari 2024

De eerstvolgende regiowandeling staat gepland voor zaterdag 27 januari 2024. Graag nodigen wij jullie hierbij uit voor deze wandeling die wordt georganiseerd door de regio Zuidoost-Brabant.

 

De wandeling is voorbereid door Joke Tolsma, we wandelen ongeveer 16 km vanuit Waalre naar Leende. Onderweg is er een koffiepauze bij restaurant “ De Boswachter”. Zorg eventueel zelf voor een lunchpakket.

 

De startlocatie ligt op de parkeerplaats bij basisschool “Christoffelschool”,  Maximiliaanlaan 1 te Waalre. Ingang van de parkeerplaats is aan de Sofiastraat.

 

Verzamelen: vanaf 09.30 uur

Vertrek: 10.00 uur

 

Ook deze keer beginnen we de wandeling met koffie of thee uit de kofferbak.

 

Als je wilt meewandelen, stuur dan een e-mail naar Joke Tolsma, (joke.5@hotmail.com), met vermelding van jouw naam, e-mailadres en mobiel telefoonnummer.

Regiowandelingen op korte termijn

De volgende wandelingen staan gepland op zaterdag 24 februari en zaterdag 20 april, meer info volgt later.

Café St. Jacques in Nuenen

Het eerste café St. Jacques van het nieuwe jaar was op 18 januari jl. in café Schafrath, Park 35 in Nuenen. Om 19.00 uur was weer een heel gezelschap aanwezig om informatie uit te wisselen met nieuwkomers.

Er werd veel gepraat over de aanpak en de verwachtingen van de pelgrimstocht naar Santiago. De ervaringen van gelouterde pelgrims gingen over tafel samen met menige anekdote en weetjes.

 

Alvast voor in de agenda: in principe iedere derde donderdag van de maand februari t/m mei 2024, aanvang 19.00 uur.

 

Plannen voor 2024

Wij houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren. In de eerste plaats is dit te lezen in de Nieuwsbrieven. Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,

Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Berry Blommaert, Ad Jacobs en Ger Beijers

Uitschrijven    |    Bekijk in browser