Nieuwsbrief 77 Regio Zuid Limburg
Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste pelgrim,                                                                                                   

Allereerst een hartelijke dank voor de belangstelling die u ook dit jaar heeft gehad voor de activiteiten van de regio Limburg van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. De informatie- en ontmoetingsavonden, Café St. Jacq. , elke eerste maandagavond van de maand in Grand Café de Pauw te Roermond, zijn opnieuw goed bezocht. Hopelijk bent u te spreken over de aanwezige informatie, de deskundige hulp van onze enthousiaste  wandel- en fietsmentoren én de ervaringsverhalen van pelgrims die een of meerdere Camino’s hebben gewandeld of gefietst. Maandagavond 8 januari 2024 staan we weer voor u klaar!

Met veel plezier hebben de wandelmentoren de voorbereidingsdag voor vertrekkende pelgrims evenals de terugkomdag georganiseerd bij hen in huis.

De opkomst bij de regiodagen op 15 april en 7 oktober jongstleden was prima, meer geïnteresseerden  willen we graag welkom heten. De voorbereidingsgroep is steeds opnieuw op zoek naar een boeiend programma met verhalen en vertellingen, informatie en passende muziek. Met tevredenheid maken we gebruik van MFC ’t PARADIES, Munsterstraat 61 in Roermond.  Mocht u suggesties of tips hebben voor de invulling van een regiodag, of wilt u zelf een actieve bijdrage leveren. laat het ons weten!!

Tijdens de regio-bijeenkomst van 7 oktober hebben we afscheid genomen van Rienie Bremmers, die jarenlang trouw heeft meegewerkt als lid van de regiocommissie. Tevens vermeldden we die dag dat Luc Mol per 1 januari a.s. stopt als penningmeester van en voor de regio Limburg. Beiden willen we ook in deze Nieuwsbrief bedanken en een goede en bovenal gezonde toekomst wensen.

Voor uw agenda 2024.

Café St. Jacq.: elke eerste maandagavond van de maand, informatie over uw voorgenomen Camino, ontmoeting met pelgrims én voor de gezelligheid.   

Regiodagen: voor Limburgse pelgrims en belangstellenden: op 13 april 2024 (o.a. de nieuwste en bekroonde film van cineast Leo Baeten en de Nederlandse Tiraboleiro Herman Velvis, die deel uitmaakt van de groep in rode kledij gestoken mannen die het Botufameiro, (Galicisch voor “rookwerper”) wierookvat in de Kathedraal van Santiago de Compostella in beweging brengt.  Zie voor verdere informatie de eerstvolgende Nieuwsbrief van februari 2024.

Nieuwtjes

Zoals de verbouwwerkzaamheden in Zorgcentrum COVIDA te Maaseik nu vorderen, is het te verwachten dat de heropening en daarmee de  mogelijkheid om te overnachten voor pelgrims vanaf Juni gaat plaatsvinden.

Ria Hurkxkens, lid van de regiocommissie, is per 1 januari 2024 onze nieuwe penningmeester.

Allen die in 2023 een Camino hebben gelopen of op de fiets hebben afgelegd, wensen wij van harte een bijzonder plezierige terugblik op de tocht naar Santiago. Men zegt wel eens: ‘de eerste camino is de meest indrukwekkende en indringende ervaring’. Dat die prettige herinnering mag uitgroeien tot een gezond virus.

De leden van de regiocommissie wensen u mooie kerstdagen, een veilige en plezierige jaarwisseling, een  goed begin in het nieuwe jaar 2024.   

Graag tot ziens in het nieuwe jaar.

Lees meer
Uitschrijven    |    Bekijk in browser