Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2023-06

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Het zomerreces zit er weer op voor velen, een eerste Nieuwsbrief met mededelingen als begin voor ons nieuwe seizoen.

Wij als regiocommissie ZOB gaan weer aan de slag om o.a. een aantal leuke activiteiten voor jullie op touw te zetten in dit wel bijzondere seizoen 2023/2024.

Want in 2024 zal het 25 jaar geleden zijn dat wij als regio een regiocommissie kregen en daar willen we natuurlijk op gepaste wijze bij stil blijven staan!

 

Onze nieuwe penningmeester Ad Jacobs stelt zich even voor….

Beste leden van het Jacob Genootschap,

Ik wil me graag aan jullie voorstellen als de nieuwe penningmeester, mijn naam is Ad Jacobs en ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van het bestuur van onze vereniging.

Ik ben waarschijnlijk het eerste bestuurslid dat nog nooit naar Santiago is gelopen, al heb ik wel ervaring met pelgrimstochten, want in 2021 liep ik van huis uit naar Rome, midden in de periode van de coronapandemie. Deze tocht was eenzamer en uitdagender dan verwacht, omdat er weinig medepelgrims onderweg waren en veel overnachtingsmogelijkheden gesloten bleken te zijn.

Door deze eenzame ervaring ben ik erg nieuwsgierig geworden naar het gevoel van verbondenheid en het delen van ervaringen met mede-pelgrims, wat de Camino zo speciaal maakt. Daarom heb ik mij verdiept in het Sint-Jacob genootschap en besloten mij beschikbaar te stellen als penningmeester en opvolger van Jo Gruijters. Ik hoop met een frisse blik bij te dragen aan onze organisatie en nieuwe ideeën te introduceren.

Over twee jaar, zodra ik met pensioen ben, ga ik vanuit mijn huis in Veldhoven naar Santiago de Compostella lopen. Ik kijk ernaar uit om veel medepelgrims te ontmoeten en samen een prachtige reis te maken, zowel op persoonlijk als op genootschapsniveau.

 Met pelgrimsgroeten,
Ad Jacobs
Penningmeester regiocommissie Zuidoost-Brabant van het Genootschap van Sint-Jacob.

 

Regiowandeling van zaterdag  3 juni2023

Op 3 juni jl. had Frans van Kasteren een prachtige wandeling voor ons van ca.14 km. 

Na de koffie en thee uit de kofferbak vertrok het 12-koppige gezelschap vanaf de Coevering in Geldrop naar De Groote Heide, waar de Braakhuizense en Coeveringse Heide deel uitmaken: ca. 6.000 hectare groot.

De Braakhuizense Heide is vooral een vennen gebied. Bij de Strabrechtse Hoeve werd koffie gedronken om daarna wandelend via het vroegere gehucht Trimpert en de Molenheide (gemeente Geldrop-Mierlo) weer naar het beginpunt terug te lopen.

Even lekker genieten van de natuur waar onze regio zo rijk aan is.

Frans, hartstikke bedankt voor deze mooie wandeling.

Regiowandeling op zaterdag 23 september 2023

De eerstvolgende regiowandeling vindt plaats op zaterdag 23 september 2023, Noortje Wilting heeft de tocht uitgezet, die ongeveer 14 km lang is. Graag aanmelden bij noortjewilting@gmail.com.

We starten om 10.00 uur (09.30u uur aanwezig zijn voor koffie uit de kofferbak) de Sint-Willibrordus kerk in Wintelre aan de Willibrordusstraat 37.

Het is misschien verstandig om een kleinigheid te eten mee te nemen, omdat we pas om 13.00/13.30 uur terug zijn.

 

Geen Café St. Jacques in Geldrop op 21 september 2023!

 

De eerstvolgende cafés, in café De Herberg, Hoog Geldrop 129 te Geldrop – aanvang 19.00 uur zijn:

·    19 oktober 2023
23 november 2023.

Najaarsbijeenkomst op 25 november 2023

Achter de schermen zijn we weer bezig met de voorbereidingen voor de Najaarsbijeenkomst 2023. We hebben Arno en Huberta, twee sterren aan het firmament van het pelgrimeren naar Santiago, weten te strikken voor deze dag. Hier wordt even een tipje van de sluier opgelicht, meer informatie volgt binnenkort in de uitnodiging voor deze dag.

Arno en Huberta: “Op 11 juli 2023 bestaat onze herberg 20 jaar: met 325 vrijwilligers, die allerlei klussen hebben gedaan, ontvingen we bijna 33.000 pelgrims. We vieren dit graag met jullie, met een rondje langs de regio's in de Lage Landen, met het interactieve programma 'Reis van Betekenis'.

Dit programma beslaat zo'n 2,5 uur, we houden dan een presentatie: het verhaal Reis van Betekenis, met voorbeelden uit de herberg, praktijk en muziek- en videofragmenten. De deelnemers doen actief mee in het programma en worden uitgenodigd om hun eigen inbreng te leveren en met elkaar in gesprek gaan.”

De kosten voor het organiseren van de Najaars- en Voorjaarsbijeenkomsten zijn inmiddels dusdanig gestegen, dat we een kleine verhoging van het deelnemersbedrag hebben moeten doorvoeren. De eigen bijdrage van leden bedraagt voortaan € 13,-, die van niet-leden € 15,-.

 

Plannen voor 2023

Voor zover mogelijk houden we jullie op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren. In principe is dit te lezen in de Nieuwsbrieven. Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,

Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Berry Blommaert, Ad Jacobs en Ger Beijers

Uitschrijven    |    Bekijk in browser