Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste pelgrimsvrienden van de regio Midden-Nederland.,
Beste ,
De eerste twee activiteiten van dit jaar zijn weer achter de rug. De twee workshops “Schetsen onderweg” waren een groot succes. Een aantal leden van de regio kan de familie straks bij thuiskomst verrassen met een rijk geïllustreerd dagboekje!
De stadswandeling in een winderig Harderwijk werd goed bezocht.
Ook is de regiocommissie nog op zoek naar een nieuw lid. Het liefst een vrouw om ons mannenclubje wat gevarieerder te maken. Lijkt u dat wat, meld u dan aan op het e-mail adres van de regio. We kijken uit naar uw reactie.
Daarnaast willen we u wijzen op het Filmfestival Cinema Camino in Utrecht dat door de Camino Academie georganiseerd wordt.
Hieronder kunt u zien wat we de komende maanden voor u in petto hebben. Let op, door samenloop van omstandigheden hebben we de wandeling van Baarn moeten verplaatsen naar zaterdag 30 april!
 


Dinsdag 12 april 2022 Café St-Jacques in Restaurant De Colonel, Slotlaan 266, 3701GW Zeist, van 18.00-20-00 uur.

Zondag 24 april 2022 Cinema Camino, tweede editie, in Utrecht
Na twee keer noodgedwongen uitstel gaat het filmfestival Cinema Camino op 24 april a.s. eindelijk door. Het festival is een vervolg op het succesvolle festival in 2017. In het Louis Hartlooper Complex in Utrecht wordt die dag een diversiteit aan pelgrimsfilms vertoond. In drie zalen en in negen filmblokken zullen merendeels recente documentaires en speelfilms over diverse pelgrimstochten en verschillende vormen van pelgrimeren te zien zijn. De films worden ingeleid door filmmakers, wetenschappers en experts uit verschillende disciplines. Cinema Camino is een initiatief van de Camino Academie en het Nederlands Genootschap van St. Jacob, in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex.
Dè gelegenheid om weer herinneringen op te halen aan uw eigen tocht, in de stemming te komen voor een nieuwe tocht, of anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
De kaartverkoop vindt plaats via de website van het Louis Hartlooper Complex en start op maandag 4 april (vanaf 18.00 uur). De ticketprijs bedraagt € 10,– per film. Zie www.hartlooper.nl.

Zaterdag 30 april wandeling “Rondje Lage Vuursche”. Start met een kop koffie om 10.30 uur bij Eethhuys-Café De Generaal, Lt. Gen. Van Heutzlaan 5, 3743JL Baarn.
We gaan lopen om 11.00 uur. Wilt u zich in verband met het bestellen van lunchpakketten uiterlijk zondag 24 april aanmelden via het e-mailadres van onze regio, onder aan deze nieuwsbrief.

Zondag 15 mei 2022 Vaartocht op het Naardermeer van 10.00 tot 12.30 uur en in de middag een wandeling van ca. 7 km. Verzamelen om 09.30 op het parkeerterrein van het Naardermeer, Meerkade 2, 1412AB Naarden. Het maximale aantal deelnemers is 27.
Na de vaartocht is er voor iedereen een lunchpakket. Wilt u zich uiterlijk zondag 8 mei aanmelden via ons e-mail adres.

 

Dinsdag 14 juni 2022 Café St-Jacques in Café Restaurant COAVA, Plein 2, 3861AB Nijkerk, van 18.00-20-00 uur.

Zaterdag 2 juli 2022 Bezoek aan de siertuin van landgoed Gooilust in ‘s-Graveland en een rondleiding door Pinetum Blijdenstein in Hilversum door Rob Loois. Start om 10.30 uur bij de parkeerplaats van Gooilust, Zuidereinde 49, 1243KL ‘s-Graveland.

Radio Soest
In de vorige nieuwsbrief stond een oproep voor leden uit Soest en omgeving om hun verhalen te delen met de luisteraars van radio Soest. Antoinette Temmink van radio Soest is blij dat een aantal mensen daarop heeft gereageerd. Met ons commissielid Co de Leeuw is ook zo’n interview opgenomen. Hij heeft daarin verteld wat het Genootschap voor (beginnende) pelgrims kan betekenen.
De bedoeling was om intervieuws van 5 minuten uit te zenden, maar als pelgrims eenmaal op hun praatstoel zitten…! Dus worden het langere uitzendingen.
De redactie is nu aan het monteren. Het plan is om deze programma’s eind april of begin mei uit te zenden. Zodra we weten wanneer dit is laten we dat weten.

Recyling
Er is ook binnen het Genootschap het streven om zoveel mogelijk artikelen te hergebruiken. Waarschijnlijk hebben diverse leden van onze regio pelgrimsartikelen thuis liggen die niet meer gebruikt worden.
Op de website Santiago.nl is er in de rubriek “Op weg” een categorie “Zoekertjes”. Daarin staan diverse oproepen en spullen van leden ter overname.
Daar kunt u uw artikelen aanmelden.

OPROEP VOOR NIEUWE INFORMANTEN
Het Genootschap Santiago in Utrecht zoekt vrijwilligers die lid zijn van het Genootschap, recentelijk de camino hebben gelopen of gefietst, woonachtig zijn in de omgeving van Utrecht en op de dinsdag- en donderdagmiddag eens in de veertien dagen van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het informatiecentrum in Utrecht informatie willen geven aan toekomstige pelgrims.
Wie is geïnteresseerd? Stuur een mail naar: Informanten.utrecht@santiago.nl  

Wij hopen je op een van onze activiteiten te mogen ontmoeten.
 
Een warme groet van de Regiocommissie Midden-Nederland.
Peter Dormans, Jan Kamphorst, Co de Leeuw en Wim Loos.
e-mail: regio.midden-nederland@santiago.nl

Uitschrijven    |    Bekijk in browser