Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beste pelgrimsvrienden van de regio Midden-Nederland.,
Beste ,
Net als wij staan jullie kennelijk te popelen om weer op pad te gaan met het Genootschap.
Gezien de vele enthousiaste reacties op de workshop “schetsen onderweg” (de workshop was binnen twee dagen volgeboekt!) is er een tweede workshop gepland op zaterdag 5 maart.
Wandelen en een Café St. Jacques hebben we weer op het programma staan.
Tot slot vragen wij je aandacht voor twee oproepen en een tip voor het uitwisselen van eventueel overbodig geworden pelgrimsartikelen.
Ook is de regiocommissie op zoek naar een nieuw lid. Het liefst een vrouw om ons mannenclubje wat gevarieerder te maken. Lijkt je dat wat, meld je dan aan op het e-mail adres van de regio. We kijken uit naar je reactie.

Gerard van Honthorst, 'De tekenles', circa 1640, Teylers Museum Haarlem

Zaterdag 26 februari 2022 Workshop “Schetsen onderweg” van 13.00 – 16.00 uur.
Omdat veel pelgrims onderweg een dagboek bijhouden is het wellicht leuk om niet alleen foto´s te maken maar ook even snel een schetsje van een karakteristiek plekje. Daarom willen we u graag een workshop aanbieden om hier een begin mee te maken.
De workshop wordt gehouden in Atelier Moes, Nijverheidswerf 15, 1402BV Bussum (op 10 minuten lopen van station Bussum-Zuid).
Aansluitend is er in het atelier een café St. Jacques.
Deze workshop is volgeboekt.
dus
Zaterdag 5 maart 2022 Extra workshop “Schetsen onderweg” van 13.00 – 16.00 uur.
De workshop wordt gehouden in Atelier Moes, Nijverheidswerf 15, 1402BV Bussum.
Er is nog plaats voor enkele deelnemers. Je kunt je aanmelden via het e-mail adres van de regio, onderaan deze nieuwsbrief.
Ook dan is er aansluitend een café St. Jacques in het atelier.


Zondag 20 maart 2022, stadswandeling met gids door Harderwijk, inclusief koffie en een drankje.
Startpunt Restaurant de Bank, Smeepoortstraat, 3841EG Harderwijk. Starttijd 14.00 uur.
Omdat de wandeling in november vanwege de afgekondigde lockdown niet door kon gaan word iedereen verzocht  zich aan te melden via het e-mail adres van onze regio (ook als je je voor de wandeling in november had opgegeven).
Maximaal 20 deelnemers.

Dinsdag 12 april 2022 Café St-Jacques in Restaurant De Colonel, Slotlaan 266, 3701GW Zeist, van 18.00-20-00 uur.

Zaterdag 23 april 2022, wandeling “Rondje Lage Vuursche”. Start bij Eethhuys-Café De Generaal, Lt. Gen. Van Heutzlaan 5, 3743JL Baarn.
Nadere gegevens lees je in een volgende nieuwsbrief.

RECYCLING
Er is ook binnen het Genootschap ook het streven om zoveel mogelijk aartikelen te hergebruiken. Waarschijnlijk hebben ook diverse leden van onze regio pelgrimsartikelen thuis liggen die niet meer gebruikt worden.
Op de website Santiago.nl is er in de rubriek “Op weg” een categorie “Zoekertjes”. Daarin staan diverse oproepen en spullen van leden ter overname.
Daar kun je ook jouw artikelen aanmelden.

OPROEP VOOR NIEUWE INFORMANTEN
Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob zoekt vrijwilligers die lid zijn van het Genootschap, recentelijk de camino hebben gelopen of gefietst, woonachtig zijn in de omgeving van Utrecht en op de dinsdag- en donderdagmiddag eens in de veertien dagen van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het Huis van Sint Jacob in Utrecht informatie willen geven aan toekomstige pelgrims.
Wie is geïnteresseerd? Stuur een mail naar: Informanten.Utrecht@santiago.nl

OPROEP VAN RADIO SOEST
Radio Soest wil graag een programma maken over de Camino naar Santiago de Compostela. De bedoeling is dat er een week lang elke morgen na 09.00 uur een interview van ongeveer 7 minuten wordt uitgezonden.
Daartoe zijn zij op zoek naar mensen van diverse leeftijden (graag ook jongeren) die de Pelgrimsroute hebben gelopen en die graag iets willen vertellen over bijvoorbeeld een bijzondere ervaring, belevenis of wat het met u gedaan heeft.
Dus woont u  Soest, Baarn of Bunschoten/Spakenburg en wilt u daar aan mee doen, dan kunt u contact opnemen met Antoinette Temmink van radio Soest (06-51268957)

Wij hopen je op een van onze activiteiten te mogen ontmoeten.
 
Een warme groet van de Regiocommissie Midden-Nederland.
Peter Dormans, Jan Kamphorst, Co de Leeuw en Wim Loos.
e-mail: regio.midden-nederland@santiago.nl

Uitschrijven    |    Bekijk in browser